Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χρηματιστήριο: Αναζητά αντίδραση μέσα από τα αποτελέσματα εξαμήνου

Χρηματιστήριο: Αναζητά αντίδραση μέσα από τα αποτελέσματα εξαμήνου

Πτωτικό το γύρισμα της αγοράς με κλείσιμο του ΓΔ στις 1426 μονάδες -0,56% και σχετικά αυξημένο τζίρο στα 90 εκ με αρκετές συναλλαγές σε πακέτα (20 εκ ιδιαίτερα σε τράπεζες και ΤΕΝΕΡΓ).

Ουσιαστική αντίδραση μόνο από ΕΕΕ 2% και η πλειοψηφία των μετοχών του 25άρη στο κόκκινο με ΑΡΑΙΓ,ΠΕΙΡ,ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΟΤΕ με την μεγαλύτερη πτώση (κοντά στο -2%).

Πολλές οι επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας με σημαντικότερες την υπερκάλυψη της ζήτησης για το 11ετές Ομόλογο της ΠΕΙΡ που άντλησε 650 εκ και με επιτόκιο κοντά στο 5,50% καθώς και η εκ νέου εμπλοκή με την περίφημη ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου με αβέβαιη πλέον την εξέλιξη του έργου.

Πολλές και οι ανακοινώσεις εταιριών για αποτελέσματα εξαμήνου, όλες σε θετική κατεύθυνση που πιθανώς δώσουν ώθηση και σε μέρος της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, το ΔΑΑ ανακοίνωσε 17% αύξηση εσόδων στα 293,6 εκ, 16% αύξηση ebitda στα 190,9 εκ και 15% αύξηση στα καθαρά κέρδη στα 97 εκ.

Ο  ΦΡΛΚ παρέμεινε σχεδόν στα ίδια επίπεδα στα έσοδα (257 εκ 4%) αλλά η μεγάλη θετική διαφορά έγινε στα ebitda (27.7 εκ 62%) και ειδικά στα καθρά κέρδη που εκτινάχθηκαν στα 11,5 εκ ( 570%).

Η ΟΤΟΕΛ από την μεριά της ανακοίνωσε ελαφρά κάμψη εσόδων (473 εκ -0,6%) , μικρή βελτίωση στα ebitda (119 εκ 1%) και μεγάλη στα καθαρά κέρδη (31 εκ 18,6%)

Μετά το κλείσιμο περιμένουμε και τα αποτελέσματα της ΑΡΑΙΓ και σιγά σιγά ολοκληρώνονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, κάτι που θα μας δώσει την δυνατότητα μιας πρώτης ομαδοποίησης της εικόνας των εισηγμένων για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Συνολικά τα αποτελέσματα εξαμήνου δίνουν μια νότα αισιοδοξίας στην αγορά εφόσον βελτιώνονται τα κέρδη/μετοχή σχεδόν σε όλες τις μετοχές του 25άρη και δικαιολογούν (στις περισσότερες περιπτώσεις) υψηλότερες αποτιμήσεις. Το ζητούμενο είναι η όποια αντίδραση της αγοράς να έρθει άμεσα γιατί η συσσώρευση αρκετών συνεδριάσων κινδυνεύει να σπάσει πτωτικά , κάτι που θα δώσει μεγάλη δυναμική στους short.

Στο διεθνές σκηνικό όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στo debate μεταξύ Χάρις – Τραμπ με τις πρώτες εκτιμήσεις αναλυτών και ειδικών να κάνουν λόγο για νίκη Χάρις που ανάγκασε ουσιαστικά τον Τραμπ να παίξει άμυνα (κάτι που δεν του ταιριάζει) και τα πρώτα μηνύματα από την αγορά (χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα) να δείχνουν πτωτικό άνοιγμα των αμερικάνικων αγορών (futures -0.3%)

Νάσος Κουμέττης
Hellenic Asset Management

* Το κείμενο δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση κατάρτισης επενδυτικής πράξης

#ΧΑ #Ανάλυση #ΚΟΥΜΕΤΤΗΣ

Related posts

ΕΛΓΕΚΑ: Στα €105,6 εκατ. ο αυξημένος τζίρος εξαμήνου

admin

Alpha Trust: Διάθεση 19.520 ιδίων μετοχών σε ΔΣ και προσωπικό

admin

Χρηματιστήριο: Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία της μετάταξης

admin

Mermeren: Αυξημένα κατά 26,6% τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

ΔΕΗ: Ο Ν.Γλύκας αντικαθιστά τον Κ.Χολέβα στην Επιτροπή Ελέγχου

admin

Yalco: Στο 19,91% η συμμετοχή του CEO, Σ. Κωνσταντίνου

admin

Epsilon Net: Αύξηση 47% στις πωλήσεις το α’ τρίμηνο-Νέες εξαγορές

admin

Πειραιώς: Κέρδη €783 εκατ. το 2023 προβλέπει η Optima

admin

Ελλάκτωρ: Αγορά 45.359 μετοχών της Reds

admin