Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Το σχέδιο για την ελληνική οικονομία – «Το παραγωγικό μοντέλο πρέπει να αλλάξει» είπε στο OT FORUM

Το όραμά του για το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο βουλευτής Α’ Αθηνών και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο ΟΤ FORUM, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Ο ίδιος λίγο πριν παρουσιάσει το σχέδιό του «Αναγέννηση» αναφέρθηκε στα βασικά σημεία που θα φέρει η υποψηφιότητά του. Τόνισε πως εάν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποίησει τη συγκρότηση των «καλών προτάσεων σε ένα ενιαίο όραμα που θα γίνει διακριτό», την παραγωγή ενός συγκεκριμένου σχεδίου, τη σωστή επικοινωνία του ΠΑΣΟΚ με τα νοικοκυριά, την προσέγγιση ανθρώπων, οι οποίοι έχουν άμεση επαφή με διάφορες κοινωνικές ομάδες (επιμελητήρια, συνδικαλιστές και άλλα) και τέταρτον η διαμόρφωση μιας ηγετικής ομάδας που «να εμπνέει πως ό,τι λέμε θα το κάνουμε πράξη».

Αναφορικά με το ποιους απευθύνεται, ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε ότι θα κάνει κάλεσμα σε ψηφοφόρους από την Αριστερά ως το Κέντρο, αλλά και στους «απογοητευμένος του κ. Μητσοτάκη», ενώ σε άλλο σημείο είπε πως δε θεωρεί εφικτό ένα σενάριο για έναν ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασιών κομμάτων σε κάποιο επίπεδο, φέρνοντας ως παράδειγμα τον δήμο της Αθήνας και τη συνεργασία που είχε με τον κ. Ηλιόπουλο.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «έχουμε πολιτικές διαφορές με τα άλλα κόμματα που είναι διακριτές».

Ως υποψήφιος ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι έχει σχέδιο, εμπειρία και εγγυάται την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. «Θα κάνω κάλεσμα προς όλες τις πλευρές, από την βάση προς τα πάνω», επισήμανε.

«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία

Σχετικά με την ελληνική οικονομία, ο κ. Γερουλάνος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι υπάρχει ζήτημα με ις εισοδηματικές ανισότητες με αρκετούς πολίτες που «βγάζουν δε βγάζουν τον μήνα».

Μάλιστα πραγματοποίησε και μια σύγκριση με την προμνημονιακή περίοδο, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως «κάτι βλέπει ο κ. Μητσοτάκης και είναι φειδωλός στις παροχές».

Με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι «δεν θα θυσιάσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες». «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει αν η Ελλάδα σήμερα μοιάζει με την Ελλάδα του 2006. Στοιχεία της σημερινής εποχής μοιάζουν με την εποχή της μεγάλης πτώχευσης του 2009», ανέφερε.

Αναφορικά με τον τουρισμό ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι πρέπει και μπορούν να αναπτυχθούν εναλλακτικές μορφές, ενώ σημείωσε πως «προσπάθησα (σ.σ. αναφέρεται στην περίοδο που ήταν υπουργός από το 2009 μέχρι το 2021) να κάνω τον Όλυμπο τουριστικό προορισμό αλλά δεν συνεργάστηκαν οι φορείς και απέτυχα».

Σε άλλο σημείο επισήμανε ότι ουδέποτε έθεσε θέμα ασυμβίμαστου για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα.

Τι πρέπει να γίνει στις επιχειρήσεις

Σχετικά με το πλάνο που έχει για την ενίσχυση των επιχειρήσεων είπε: «Είμαι υπέρ των κινήτρων αν δημιουργείς νέες αγορές», ενώ δεν παρέλειψε να ακήσει κριτική προς την κυβέρνηση της ΝΔ σε σχέση με την προσπάθειά της να μειωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εις όφελος συγχωνεύσεων.

Όπως είπε «οι μεγαλύτεροι κολοσσοί δεν είναι ανταγωνιστικοί. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ανταγωνιστικότητα με δικούς της όρους».

Ακολούθως συμπλήρωσε ότι μεγάλες εταιρείες όπως η Google και η Amazon ξεκίνησαν μέσα από ένα σπίτι κει μεγάλωσαν εντός μιας γενιάς και χαρακτήρισε ως «βλακώδες» το να λέει η κυβέρνηση ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είναι παραγωγικές.

Χρειάζεται αποκέντρωση

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε και στο ελληνικό κράτος, όπως έχει διαμορφωθεί, αναφέροντας ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει σε σχέση με την περίοδο του Όθωνα.

Επίσης, άσκησε κριτική και στο επιτελικό κράτος του Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο (η υπερσυγκέντρωση της εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου) έχει συνέπειες για τις Περιφέρειες στην Ελλάδα.

«Το θεσμικό πλαίσιο δεν εξυπηρετεί την αποκέντρωση αλλά το μακρύ χέρι του συστήματος. Το παραγωγικό μοντέλο της χώρας πρέπει να αλλάξει», ενώ τόνισε με νόημα: «Πρέπει να κάνουμε ριζική αποκέντρωση της εξουσίας», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε ότι «το λεγόμενο επιτελικό κράτος δεν έχει σχέση με επιτελικό κράτος αλλά είναι συγκέντρωση εξουσίας».

Σημειώνεται ότι σήμερα Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Παύλου Γερουλάνου, θα καταθέσει στην ΕΔΕΚΑΠ, πάνω άπο 8.000 υπογραφές για την υποψηφιότητά του.

Δείτε όσα είπε ο Παύλος Γερουλάνος στο OT FORUM:

Related posts

Οι απειλές της Τουρκίας και η προσπάθεια απόκτησης F-16

admin

«ΣΕ ΠΑΩ»

admin

Ανησυχίες

admin

Το σχέδιο «Αμάλθεια» περιμένει να ανοίξει ο δρόμος προς τη Γάζα

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπουργό Βιομηχανίας των ΗΑΕ

admin

Στο Ηρώδειο ο Στέφανος Κασσελάκης – «Καλώς τον πρόεδρο» φώναξε ο Κραουνάκης

admin

88η ΔΕΘ – OT FORUM – Κώτσηρας: Επενδύουμε στον απόδημο ελληνισμό

admin

Φάμελλος: Η ανεργία στη Δ. Μακεδονία είναι απόδειξη της άδικης κυβερνητικής πολιτικής

admin

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές – Λεπτό live όλες τις εξελίξεις

admin