Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο δήμος του Παρισιού ανακοίνωσε την επιβολή ορίου ταχύτητας 50 χιλιομέτρων στον Περιφερειακό

Ο δήμος του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή ορίου ταχύτητας 50 χιλιομέτρων από την 1η Οκτωβρίου στον Περιφερειακό της γαλλικής πρωτεύουσας, οδική αρτηρία κλειδί μήκους 35 χιλιομέτρων.

“Τα 50 χιλιόμετρα είναι δική μου απόφαση. Θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου. Το δουλεύουμε εδώ και 18 χρόνια, άρα δεν είναι καινούργιο θέμα”, δήλωσε η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η οποία είχε υποσχεθεί ότι θα λάβει το μέτρο μετά τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στην αρχή του έτους, ο τότε υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον είχε δηλώσει ότι το κράτος “δεν θα επικυρώσει” αυτό το μέτρο, ενώ η τότε υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ είχε καταγγείλει ένα “αντικοινωνικό” μέτρο που είναι πιθανό να προκαλέσει περισσότερα μποτιλιαρίσματα και κατά συνέπεια περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Νταβίντ Μπεριάρ, υπεύθυνος για το οδικό δίκτυο του δήμου του Παρισιού, χαρακτήρισε την μείωση του ορίου ταχύτητας στον Περιφερειακό “μέτρο κοινής ωφέλειας για το συλλογικό συμφέρον”.

Το 2014, το όριο ταχύτητας στον Περιφερειακό μειώθηκε κατά 10 χιλιόμετρα για να περάσει από τα 80 χιλιόμετρα στα 70 χιλιόμετρα.

Από τότε, οι 550.000 κάτοικοι των ζωνών κατά μήκος του νευραλγικού αυτού οδικού άξονα γύρω από το Παρίσι γνώρισαν “μείωση της ηχητικής όχλησης, κυρίως τις νυκτερινές ώρες: περίπου κατά ένα décibel την νύκτα και κατά 0,5 décibel κατά την διάρκεια της ημέρας”.

“Αν το περιβαλλοντικό κέρδος από την μετάβαση από τα 130 χλμ ανά ώρα στα 110 χλμ ανά ώρα είναι αποδεδειγμένο, για την μετάβαση από τα 90 στα 70 είναι συζητήσιμο τόσο σε σχέση με την ρύπανση σε NO2 όσο και σε σχέση με τον θόρυβο”, είχαν υποστηρίξει πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της δεξιάς σε κοινό άρθρο.

“Καμία από τις δημοσιευμένες μελέτες δεν έχει δείξει ποτέ ότι υπάρχει κέρδος από την μετάβαση από τα 70χλμ/ω στα 50χλμ/ω”.

Related posts

Ρωσία: Η Δύση “παίζει με τη φωτιά” επιτρέποντας στην Ουκρανία να χτυπά ρωσικό έδαφος

admin

Προς “μεικτή” κυβέρνηση πολιτικών-τεχνοκρατών οδεύει η Ολλανδία

admin

Ταϊβάν: Νέες διασώσεις εγκλωβισμένων μετά τον ισχυρό σεισμό – Στους 12 οι νεκροί

admin

Ινδία: Στους 87 οι νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική συνάθροιση Ινδουιστών

admin

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν καλεί να συνεχιστεί “η ιερή δέσμευση” στο ΝΑΤΟ

admin

Ρωσία – Θάνατος Ναβάλνι: Η Κίνα δεν σχολιάζει “εσωτερικές υποθέσεις” της Ρωσίας

admin

Κρεμλίνο: Οι δηλώσεις Μπάιντεν υποβαθμίζουν τις ίδιες τις ΗΠΑ

admin

ΗΠΑ και Βρετανία αναλαμβάνουν άμεσα στρατιωτική δράση κατά των Χούθι της Υεμένης – “Ζήτημα ωρών”

admin

Συρία: 7 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στο καθεστώς σκοτώθηκαν σε επίθεση του ΙΚ

admin