Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πεσκόφ: Καθένας θα κρίνει αν ο Πούτιν είπε στα σοβαρά ότι υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς αν η δήλωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι υποστηρίζει την υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις ήταν σοβαρή ή ένα αστείο, δήλωσε πως καθένας θα πρέπει να το κρίνει μόνος του.

Ο Πούτιν δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως η Ρωσία θέλει να κερδίσει η Χάρις τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κάνοντας ένα περιπαικτικό σχόλιο στο οποίο ανέφερε το “μεταδοτικό” γέλιο της ως λόγο για τον οποίο την προτιμά έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ρώσος πρόεδρος χαμογελούσε όταν έκανε τα σχόλια αυτά. Ερωτηθείς αν τα εννοούσε στα σοβαρά, ο Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους: “Όταν ερωτάται για διεθνείς υποθέσεις, κάνει σχόλια γι’ αυτές. Όσο για τον τόνο του, οι άνθρωποι στο εξωτερικό που ενδιαφέρονται πρέπει να προσπαθήσουν να το ερμηνεύσουν”.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι ο Πούτιν θα πρέπει να σταματήσει να σχολιάζει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως προτεραιότητα του Πούτιν είναι η ευημερία της Ρωσίας και “οι αμερικανικές υποθέσεις δεν μπορεί να βρίσκονται και δεν βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του προέδρου”.

Ο Πεσκόφ κατηγόρησε επίσης σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ασκούν απαράδεκτη πίεση στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αφού το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των κατοίκων της Βιρτζίνια Ντμίτρι Σάιμς και της συζύγου του, οι οποίοι συνεισφέρουν υλικό στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, για συνωμοσία με στόχο την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων.

Ο ρώσος εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι ο κόσμος δεν θα μπορεί να έχει διαθέσιμη την άποψη της Μόσχας για τις παγκόσμιες υποθέσεις. “Η Ουάσινγκτον δεν δέχεται καν ότι πρέπει να υπάρχουν επιλογές για όποιον θέλει να μάθει τις ειδήσεις από τη δική μας σκοπιά. Αυτό δεν είναι παρά κατάφωρη άσκηση πίεσης. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτή τη στάση ως απαράδεκτη”, τόνισε.

Ο Πεσκόφ υποστήριξε επίσης ότι η λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης είναι “δικαιολογημένη” λόγω της “κατάστασης πολέμου” στην οποία βρίσκεται η Ρωσία.

“Στην κατάσταση πολέμου στην οποία βρισκόμαστε, οι περιορισμοί είναι δικαιολογημένοι, όπως και η λογοκρισία είναι δικαιολογημένη”, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ προς το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΠΗΓΗ - ΜΠΕ 

Related posts

Γερμανία: Μουσουλμάνοι μαθητές φέρονται να ζήτησαν επιβολή της Σαρία στο σχολείο τους στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

admin

Από τη Βόρεια Μακεδονία ξεκίνησε η φον ντερ Λάιεν την περιοδεία της σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων

admin

Κίνα: Έκδοση νέων ομολόγων περίπου 560 δισ. γιουάν από τοπικές κυβερνήσεις τον Φεβρουάριο

admin

Salesforce: Τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου εκτόξευσαν τη μετοχή

admin

Pinterest: “Έχασε” το guidance για το α’ τρίμηνο του 2024 και τα έσοδα του δ’ τριμήνου του 2023

admin

Τουρκικό φορτηγό πλοίο υπέστη μικρή ζημιά από πρόσκρουση σε νάρκη

admin

Έπειτα από έξι μήνες πολέμου, το φλεγόμενο Σουδάν αναζητεί νέα πρωτεύουσα

admin

Κίνα: Ανοδικά για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες η μεταποίηση

admin

Νέες εικόνες από το υπερπολυτελές και θωρακισμένο τρένο του Πούτιν

admin