Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Titan: Στόχος έσοδα άνω των 500 εκατ. από το IPO της Titan USA

Η Titan επέλεξε τη Citigroup και την Goldman Sachs για την εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ, γράφει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.

Η εταιρεία προσέλαβε τις τράπεζες για να προετοιμάσουν την Titan America για μια αρχική δημόσια προσφορά στη Νέα Υόρκη, είπαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν συζητώντας εμπιστευτικές πληροφορίες. Η Titan Cement σχεδιάζει να πουλήσει μειοψηφικό μερίδιο μέσω της IPO και να συγκεντρώσει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν.

Οι οικογένειες που ελέγχουν τον ελληνικό όμιλο αναζητούν αποτίμηση άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια πιθανή εισαγωγή, συμπλήρωσαν.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το ποσοστό που θα διατεθεί, ανέφεραν. Οι εκπρόσωποι των Titan Cement, Citigroup και Goldman, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ο διορισμός ήρθε μετά την ανακοίνωση της Titan Cement τον Μάιο ότι σκοπεύει να εισαγάγει την αμερικανική επιχείρηση, πουλώντας μειοψηφικό μερίδιο. Είπε τότε ότι αναμένει ότι η προσφορά θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Η Titan America κατέγραψε πωλήσεις περίπου 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 και τα κέρδη της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ήταν 319 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της εταιρείας. Η μονάδα αντιπροσώπευε σχεδόν το 60% των συνολικών πωλήσεων της Titan Cement εκείνη την περίοδο.

Οι μετοχές της Titan Cement αυξήθηκαν σχεδόν κατά 80% το περασμένο έτος, δίνοντάς της κεφαλαιοποίηση περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Related posts

Mytilineos: Νέα σύμφωνα πώλησης ρεύματος στην Ιταλία

admin

Σύμβαση για την κατασκευή υποσταθμών στη Γεωργία υπέγραψε η Mytilineos

admin

Σιάμισιης: Σε 6-12 μήνες η απόφαση για γεωτρήσεις

admin

Roadshow: Πώς αντιμετώπισαν τις εταιρείες πληροφορικής οι θεσμικοί

admin

Ενωση Τραπεζών: Στο 1,22% το επιτόκιο στις προθεσμιακές έως 1 έτος

admin

Στη Fairfax το 15% του AΝΤ1+ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

admin

ΑΔΜΗΕ: Προχωρά η πώληση του 20% της Αριάδνη Interconnection

admin

ΤΕΝΕΡΓ: Την διανομή μερίσματος €0,38/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

admin

Στη δημοσιότητα η 3η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΔΕΗ

admin