Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φαραντούρης: Αν γίνουν εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ το σκέφτομαι σοβαρά να είμαι υποψήφιος

Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Νικόλας Φαραντούρης σε συνέντευξή του στην  εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι εκλογές αυτή τη στιγμή δεν είναι η ιδανική λύση αλλά είναι η βέλτιστη δυνατή.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην εσωκομματική κρίση που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως οι εκλογές για νέα ηγεσία στο κόμμα είναι «η πιο αξιοπρεπής λύση σε αυτή τη συγκυρία»

«Αν η προσφυγή στα μέλη μας ήταν κάποια λύση για την εκτόνωση της κρίσης και της εσωστρέφειας, απάντησα ότι σίγουρα δεν είναι μία ιδανική λύση, είναι όμως μία κάποια λύση. Ίσως η καλύτερη δυνατή αυτή τη στιγμή».

«Δεν το εισηγούμαι ως ιδανική λύση, αλλά ως βέλτιστη δυνατή. Αυτό το σπιράλ εσωστρέφειας, απαξίωσης και φθοράς πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να σταματήσει».

Όσο για τις πληροφορίες που αναφέρουν πως θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εάν ο πρόεδρος Κασσελάκης προκηρύξει εκλογές στο κόμμα, ο κ. Φαραντούρης τις επιβεβαίωσε τονίζοντας τα εξής:

«Σε περίπτωση που γίνουν εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να είμαι υποψήφιος».

Ενότητα

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως ο ρόλος του στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συγκρουσιακός ή διχαστικός, αλλά:

«Ο ρόλος μου είναι ρόλος ειρηνοποιού. Αν υπάρχει ρόλος για όλους μας, θα πρέπει να είναι της ενότητας. Αν με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί η δική μου παρουσία και ενδεχομένως υποψηφιότητα να είναι ένας κεντρομόλος πόλος – γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν φυγόκεντρες δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ – το αποδέχομαι και το γνωρίζω».

«Αυτός είναι ο ρόλος όλων μας και σε αυτή την περίπτωση ενδεχομένως να μπορέσω κι εγώ και οι άλλοι συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία να αποτελέσουμε μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης. Καθένας αναμετράται με τις ευθύνες του και με την ιστορική συγκυρία. Όλοι πρέπει να δείξουμε συλλογική υπευθυνότητα», κατέληξε.

Related posts

Ενοχος για διαφθορά και δωροδοκία κρίθηκε ο Μπομπ Μενέντεζ

admin

Φρέντι Μπελέρης: Αποφασισμένος να πάει τον Ράμα ως το ΕΔΑΔ – «Τώρα ξεκινάει ο πραγματικός δικαστικός αγώνας»

admin

Τουρνέ

admin

Θεοδωρικάκος: «Περιμένω από τους πρυτάνεις να τηρήσουν τους νόμους»

admin

950 νέα λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής έως το καλοκαίρι του 2025

admin

Αυτό που συνέβη στα Τέμπη δεν μπορεί να τελειώσει έτσι, διαμηνύει ο Πάνας

admin

Ταλέντα

admin

Οικονόμου για ομιλία Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο: Με σχέδιο αναδεικνύεται η χώρα αξιόπιστος εταίρος

admin

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε Επιτροπή Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης

admin