Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

15η τελετή απονομής των Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece

H 15η τελετή απονομής των

Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece

πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο

Stelios Foundation Conference Hall

, που στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, της οδού Κυδαθηναίων 22 στην Πλάκα.

Ο

Sir Στέλιος Χατζηιωάννου

, δημιουργός και ιδιοκτήτης των εμπορικών σημάτων easy (easy family of brands

www.easy.com

και

www.easyhistory.info

, που συμπεριλαμβάνει και τις easyJet.com, easyHotel.com, easyCar.com, easyFerry.com, easyCinema.gr, και easyEspa.eu, κ.ά.), διπλασίασε φέτος το συνολικό ποσό των βραβείων και τίμησε τις προσπάθειες των νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα απονέμοντας

τρία βραβεία ύψους € 200.000 σε νέους επιχειρηματίες κάτω των 35 ετών.




  1. Πρώτο βραβείο, ύψους € 100.000, στη Σμαράγδα Αλεξανδρή, για το επιδραστικό δίκτυο εκπαιδευτικών κοινοτήτων ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ (https://poli.cool/)
  2. Δεύτερο βραβείο, ύψους € 60.000, στον Νικόλα Χατζηδάκη και την εφαρμογή διαχείρισης αποστολών με Courier AfterSalesPro (www.aftersalespro.gr)
  3. Τρίτο βραβείο, ύψους € 40.000, στον Δημήτρη Αγγελόπουλο, για τo e-shop για εξοπλισμό για τερματοφύλακες Fearless (https://fearlessgoalkeepers.com/en)






Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Σμαράγδα Αλεξανδρή αποσπώντας το πρώτο βραβείο, ύψους € 100.000, για τη δημιουργία του επιδραστικού δικτύου εκπαιδευτικών κοινοτήτων ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ. Το ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ

, που μέσα σε πέντε χρόνια, κατάφερε να γίνει το πιο επιδραστικό δίκτυο εκπαιδευτικών κοινοτήτων στο ελληνικό ίντερνετ, είναι μία δημιουργική ομάδα που κάνει έρευνα και μοιράζεται καθημερινά πληροφορίες για τον κόσμο σε κάθε πλατφόρμα, δημιουργεί βιβλία γνώσεων για κάθε ηλικία και έχει χτίσει το δικό της βιβλιοπωλείο – αποκλειστικά με non-fiction βιβλία.


Photo-1-_1_



Η Σμαράγδα Αλεξανδρή δήλωσε για την κατάκτηση του πρώτου βραβείου:

«Όλη η ομάδα του ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ ευχαριστεί από καρδιάς, το Stelios Philanthropic Foundation, για αυτή την ευκαιρία, και κυρίως για την πίστη στο όραμά μας, που είναι το να κάνουμε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται να έρθουν ξανά σε επαφή με τον παιδικό τους ενθουσιασμό και την περιέργεια για τον κόσμο γύρω τους, να εμπνευστούν, και να δουν την γνώση και τη ζωή με άλλο μάτι».






Το δεύτερο βραβείο, ύψους € 60.000, απέσπασε ο Νικόλας Χατζηδάκης με την εφαρμογή διαχείρισης αποστολών με Courier AfterSalesPro.

Το AfterSalesPro είναι μια εφαρμογή διαχείρισης αποστολών με Courier που προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση (SaaS) για τη δημιουργία και διαχείριση αποστολών μέσω όλων των γνωστών εταιρειών ταχυμεταφορών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή παγκοσμίως.

O Νικόλας Χατζηδάκης ανέφερε για τη διάκρισή του:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Sir Stelios και την ομάδα του για την τιμητική διάκριση, καθώς και κάθε μέλος της ομάδας του AfterSalesPro για τη μέχρι τώρα προσπάθειά του. Αυτή η αναγνώριση είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, όχι μόνο γιατί το χρηματικό έπαθλο θα ενισχύσει περαιτέρω τα σχέδια ανάπτυξής μας, αλλά και γιατί αποτελεί τιμή να αναγνωρίζεται η δουλειά μας από έναν τόσο σημαντικό και έμπειρο επιχειρηματία».


Photo-3-_1_



Το τρίτο βραβείο, ύψους € 40.000, έλαβε ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, με τo e-shop Fearless

. H Fearless αποτελεί ένα διαδικτυακό κατάστημα που προσφέρει υψηλής ποιότητας εξοπλισμό για τερματοφύλακες, με έμφαση στα γάντια και καινοτόμα προϊόντα. Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος είπε για τη βράβευσή του: «Ευχαριστώ θερμά τον κύριο Χατζηιωάννου και όλη την ομάδα του

Stelios Philanthropic Foundation

για την υποστήριξή τους. Αυτή η αναγνώριση αποτελεί μια τεράστια ώθηση για εμάς, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε νέα και ξεχωριστά προϊόντα».


Ο

Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά

: «Με μεγάλη χαρά παρακολουθώ τη συνεχιζόμενη άνοδο της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, όπως αποδεικνύεται και από τις φετινές υποψηφιότητες. Οι 23 φετινές αιτήσεις ανέδειξαν την πρωτοπορία και τη δημιουργικότητα των νέων επιχειρηματιών που διαμορφώνουν το μέλλον μας. Οι νικητές μας αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα του πάθους και της καινοτομίας που διακρίνει τη νέα γενιά.


Η προσήλωση και η αφοσίωσή τους αποτελεί έμπνευση για κάθε νέο επιχειρηματία, αλλά και για το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Τα Stelios Awards for Young Entrepreneurs θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτές τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες, προτρέποντας τους νέους να συνεχίσουν να καινοτομούν και να προχωρούν μπροστά με θάρρος και αποφασιστικότητα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στους νικητές μας για το εξαιρετικό τους έργο».


Παράλληλα, στην εκδήλωση μίλησε και η περσινή νικήτρια του πρώτου βραβείου των Stelios Awards for Young Entrepreneurs, Δάφνη Μπεχτσή, CEO του Cinobo, της πλατφόρμας που έκανε την κληρονομιά του παγκόσμιου κινηματογράφου προσβάσιμη σε Ελλάδα και Κύπρο. Σε διαχείριση της οικογένειας Μπεχτσή και υπό την επιμέλεια του Cinobo, λειτούργησε φέτος και ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος Cine Paris (

www.cineparis.gr

) που βρίσκεται στην ταράτσα του

Stelios Foundation Conference Hall

, στην οδό Κυδαθηναίων 22 στην Πλάκα, αποτελώντας σημαντική προσθήκη στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης.





Τα 15α Stelios Awards for Young Entrepreneurs στην Ελλάδα απευθύνονταν αποκλειστικά σε νέους και νέες επιχειρηματίες μέχρι 35 ετών (γεννηθέντες και γεννηθείσες το 1989 ή μετέπειτα) που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον € 20.000 το χρόνο.





Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 3 άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Εάν οι ιδιοκτήτες είναι δύο, θα πρέπει να κατέχουν πάνω από το 80% της εταιρείας μεταξύ τους.





Σημειώνεται πως από το 2008 έως και σήμερα τα Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece έχουν ενισχύσει τις νέες επιχειρήσεις της χώρας με το συνολικό ποσό των € 1.330.000, στηρίζοντας σημαντικά την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Related posts

Οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου: Επώνυμοι, φαντάσματα και… σκελετοί του παρελθόντος χρωστούν €123 δισ. στην Εφορία

admin

Επίδομα Παιδιού – Α21: Ανοίγει την Δευτέρα η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

admin

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Αντίστροφη μέτρηση για τα χαμηλότοκα δάνεια – Οι δικαιούχοι

admin

Χρηματιστήρια: Μεγάλες απώλειες στην Ασία μετά τη «βουτιά» στην Wall Street

admin

Νέα μέτρα για να ανοίξουν 200.000 κλειστά σπίτια και να αποκλιμακωθούν τα ενοίκια

admin

Χρηματιστήρια: Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή της ΕΚΤ

admin

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Νέα αύξηση 5% έως 10% στην τιμή τους

admin

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων 625 εκατ. ευρώ την Τετάρτη

admin

Παναγιώτης Ψυχάρης: Άλλο ένα επεισόδιο στο «σήριαλ» για την οικία στο Ψυχικό (pic)

admin