Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ποδόσφαιρο: Ρεκόρ 11.000 μεταγραφών κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου 2024 – Δαπανήθηκαν πάνω από 6,40 δισ. δολάρια

Το ρεκόρ των 11.000 διεθνών μεταγραφών καταγράφηκε παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου 2024 στο ποδόσφαιρο, σημειώνοντας αύξηση 4,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής οργάνωσης FIFA.

Οι σύλλογοι δαπάνησαν περισσότερα από 6,40 δισ. δολάρια για μεταγραφές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στο δεύτερο υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί ποτέ, αν και μειωμένο κατά 13,06% σε σχέση με πέρυσι. Περίπου 5,58 δισ.  δολάρια δαπανήθηκαν μόνο στην Ευρώπη, όπου οι αγγλικοί σύλλογοι κυριάρχησαν, δαπανώντας περισσότερα από 1,6 δισ. δολάρια για μεταγραφές στα μέσα του έτους.

Οι δαπάνες της Αγγλίας μειώθηκαν κατά 15,5% από τα 2 δισ. δολάρια πέρυσι, σε μια πιο συνετή προσέγγιση μετά τις ανησυχίες για πιθανές κυρώσεις λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας (PSR) της Premier League.

Οι δαπάνες των κορυφαίων συλλόγων στη Σαουδική Αραβία έχουν επίσης μειωθεί κατά 50,74%, από 875 εκατ. δολάρια πέρυσι σε 431 εκατ. δολάρια αυτή την περίοδο. Σημειώνεται ότι οι εγγραφές μεταγραφών του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο.

Η Αγγλία προηγείται επίσης στον αριθμό των εισερχόμενων μεταγραφών, με 526, ακολουθούμενη από συλλόγους από τη Βραζιλία και την Πορτογαλία.

Οι δαπάνες για διεθνείς μεταγραφές στο γυναικείο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανήλθαν σε 6,8 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια της ενδιάμεσης περιόδου, σε υπερδιπλάσιο επίπεδο από πέρυσι.


 

Related posts

Η ισραηλινή κυβέρνηση κάλεσε τον Ισπανό πρέσβη για να του επιδώσει επίπληξη

admin

Ο “Οδυσσέας” λειτουργεί ακόμη και στέλνει δεδομένα στη Γη – Επιτυχημένη θεωρεί την αποστολή η NASA

admin

ΗΠΑ: Οπλίτης του Πολεμικού Ναυτικού επιχείρησε να αποκτήσει πρόσβαση στο ιατρικό αρχείο του προέδρου Μπάιντεν

admin

Αυστραλία: “Σοβαρό” το συμβάν κυβερνοασφάλειας που επηρεάζει τη λειτουργία λιμανιών

admin

Ο Πούτιν έτοιμος για οποιεσδήποτε συνομιλίες για την επίλυση των συγκρούσεων στην Ουκρανία

admin

Γαλλία: Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 1,5% τον Μάρτιο

admin

Xiamen Airlines: Εγκαινιάζει νέες πτήσεις χωρίς ενδιάμεσο σταθμό προς το Παρίσι

admin

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για κινδύνους από φούσκα στις μετοχές

admin

ΗΠΑ: Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών “δεν αποκλείει” η Κίνα να επηρεάσει μέσω TikTok τις προεδρικές εκλογές

admin