Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σπίρτζης, το Πειθαρχικό και το νέο μήνυμα

Εν αναμονή της σημερινής εισήγησης της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Χρήστο Σπίρτζη, αλλά και της συνεδρίασης της επιτροπής καταστατικού, που θα διαμορφώσει τις αλλαγές που θα τεθούν προς έγκριση στο συνέδριο του Οκτωβρίου, στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να κερδίσουν μερικές ώρες αντιπολιτευτικής κανονικότητας – έχοντας πλήρη επίγνωση πως το Σαββατοκύριακο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, είναι απολύτως κρίσιμο για την επόμενη μέρα του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Βόλο έκανε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας, εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα μάτια όλων στην Αθήνα, όμως, εξακολουθούν να είναι στραμμένα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετρώντας νούμερα, ομάδες και προθέσεις για κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της ηγεσίας στο κομματικό όργανο.

Πρώτη πράξη είναι η σημερινή πειθαρχική εισήγηση για τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Σπίρτζη, ανήμερα την 3η Σεπτέμβρη, σε μια υπόθεση που παρά τη σχετική φημολογία για πιο «μαλακή» προσέγγιση των μελών της αρμόδιας Επιτροπής, φαίνεται πως θα κλείσει με την ΚΕ να αποφασίζει επί της πρότασης για διαγραφή – οι αυξημένοι τόνοι από τη μεριά του πρώην υπουργού με αποδέκτη την ηγεσία του κόμματος, αλλά και την ίδια την Επιτροπή που τον κάλεσε για ενημέρωση, δεν έχουν βοηθήσει. Μέχρι την Κεντρική Επιτροπή, πάντως, αναμένεται ακόμα μια έντονη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στην οποία συμμετέχει και ο Παύλος Πολάκης – ένας εξ αυτών που έχει ασκήσει κριτική στην ηγεσία και με τη στάση του προαναγγέλλει πρόταση μομφής εναντίον του. Υπέρ της προσφυγής στη βάση είναι πια δημόσια και η εσωκομματική αντιπολίτευση των «87», η οποία επίσης εκπροσωπείται συντεταγμένα στο όργανο. Από τη μεριά τους, στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται ήρεμοι εκτιμώντας πως ελέγχουν την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει για τη μομφή εναντίον Κασσελάκη, ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση θέτει ζήτημα του τι θα συμβεί αν η απόφαση είναι οριακή υπέρ του Κασσελάκη. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως η προεδρική πλευρά δεν θέλει να σηκώσει το γάντι, που σημαίνει πως η μοναδική περίπτωση να υπάρξουν εσωκομματικές κάλπες είναι η μομφή να «περάσει» από την ΚΕ.

Οι απαντήσεις της Λινού

Στο μεταξύ, τις δικές της απαντήσεις έδωσε η Αθηνά Λινού (Action24) για τις αντιδράσεις που έφεραν τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκίνησε το γαϊτανάκι των εξελίξεων που οδήγησαν και στην καθαίρεση του Σωκράτη Φάμελλου από την ηγεσία της ΚΟ. «Ενιωσα όπως θα ένιωθε ο καθένας αν κάποιος φερόταν έτσι στη μητέρα σας, στην αδερφή σας, στην κόρη σας. Ούτε ήξερα την κυρία ούτε ήξερα σε ποιο κόμμα ήταν σύμβουλος (…) Ντράπηκα για το επίπεδο της Βουλής. Δεν περίμενα να ακουστούν αυτά τα λόγια σε κανέναν άνθρωπο» ανέφερε για το επεισόδιο που έφερε τη διαγραφή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας. «Εμαθα να πολεμάω ανεξάρτητα από ποιον γίνεται η επίθεση (…) Το μόνο που σκέφτηκα είναι να υπερασπιστώ αυτή τη γυναίκα που βάσει του κανονισμού δεν μπορεί να μιλήσει και κλαίει. Δεν σκέφτηκα με ποιον “τα χαλάω”».

Η Λινού δίνοντας μια χρονολογική σειρά των γεγονότων, σχολίασε πως ο Κασσελάκης μετά τις καταγγελίες Πολάκη ζήτησε γνωμοδότηση, την οποία πήρε, ότι μπορεί να είναι και βουλευτής και στην ΑΜΚΕ «Πρόληψη». Η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής τόνισε πως έχει παραιτηθεί σε διάστημα που ήταν εύλογο και στην περίπτωση που η εταιρεία ήταν κερδοσκοπική. «Εστειλα στοιχεία όλων των εργαζομένων, ο Μανώλης Καπνισάκης μου ζήτησε αναλυτικά ονόματα και στοιχεία» ανέφερε για τη μετέπειτα επαφή της με την ηγετική ομάδα, ενώ σχολίασε πως ψήφισε αντίθετα στην πρόθεση του προέδρου για τον επικεφαλής της ΚΟ και έλαβε ένα sms την επόμενη μέρα που ζητούσε την παραίτησή της. «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ενθαρρύνω μια ενωμένη Αριστερά, χωρίς όμως ο σκοπός να αγιάζει τα μέσα» ανέφερε για την επόμενη μέρα, τονίζοντας πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σχολίασε πως ο Κασσελάκης μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα «κόμμα διχασμού, επιθετικότητας, και όχι ένα κόμμα συνεργασίας για την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων».

Related posts

Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές τα κόμματα ρίχνονται στη «μάχη» για τους αναποφάσιστους

admin

Το δίλημμα των ευρωεκλογών και ο… τριμέτωπος

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή 14/4 οι προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο – Οδηγίες για την ψηφοφορία

admin

Πολάκης: «Ούτε λέξη πίσω δεν παίρνω για αυτά που είπα στην κυρία Συρεγγέλα»

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Σχοινάς: Η Ευρώπη χρειάζεται Ούρσουλα και Κυριάκο όχι Λεπέν, Σαλβίνι και Πούτιν

admin

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΜΗΝΥΜΑ

admin

Κασσελάκης: «Επιμένω στη διενέργεια εκλογών» – Εξηγεί γιατί ζητά διεθνείς παρατηρητές

admin

Τεκμηριωμένη αντιπολίτευση θέλουν στη Χαριλάου Τρικούπη

admin