Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι μάγοι που μιλούν για 30% να μας πουν το πώς» λέει ο Ανδρουλάκης – Η μάχη των μνηστήρων λίγο πριν τα 50ά γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

Ο εορτασμός των 50ών γενεθλίων του δεν βρίσκει το ΠΑΣΟΚ στα καλύτερά του. Διότι τώρα η εσωκομματική μάχη έχει φτάσει σε αυτό το άχαρο σημείο που η γραμμή ανάμεσα στο «κονταίνω τον αντίπαλό μου» και στο «κονταίνω το κόμμα» είναι πια πολύ πολύ λεπτή. Τουλάχιστον τα διαδικαστικά έχουν αρχίσει να προχωρούν. Η χθεσινή προεκλογική εγκύκλιος της αρμόδιας εκλογικής επιτροπής (ΕΔΕΚΑΠ) όρισε ότι ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουν επιβεβαιωθεί όλα τα εκλογικά τμήματα όπου θα στηθούν οι κάλπες κι ότι η επίσημη κατάθεση όλων των αιτήσεων υποψηφιότητας, μαζί με τις απαιτούμενες υπογραφές, θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου στη Χαριλάου Τρικούπη.

Νίκος Ανδρουλάκης

«Οι μάγοι που μιλούν για 30% να μας πουν το πώς»

«Οσοι το παίζουν μάγοι και μιλούν για ποσοστά 25%-30%, να μας πουν και το πώς» προκάλεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Καστοριά και τονίζοντας ότι η μάχη τον Οκτώβρη δεν είναι εσωκομματική αλλά αφορά «το πώς θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ την πατρίδα». Συνεχίζοντας την περιοδεία του στα Γρεβενά, αναφέρθηκε σε ζητήματα δικαιοσύνης.

«Ακούω κάποιους να λένε ότι τους “κούρασαν” οι υποκλοπές, ακόμη και τα Τέμπη. Κουράζονται εύκολα οι κύριοι της ΝΔ. Εμείς όμως δεν κουραζόμαστε, γιατί είμαστε η Δημοκρατική Παράταξη και δεν βάζω ούτε μία στάλα νερό στο κρασί μου στα θέματα ποιότητας δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης».

Ενώ, αναφερόμενος στα τελευταία δυόμισι χρόνια του ΠΑΣΟΚ, διερωτήθηκε: «Ηταν ούριος ο άνεμος της προσπάθειάς μας; Θα το αξιολογήσετε εσείς. Πιο πολύ μας έχουν προβάλει τα media από τη μέρα των ευρωεκλογών και μετά, από ό,τι τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια. Μόλις εμφανίστηκα πρωταγωνιστικά στο πολιτικό προσκήνιο έγινα θύμα ενός οργανωμένου παρακράτους σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης».

Παύλος Γερουλάνος

Προτεραιότητα να μπει τάξη σε κάθε κόμμα

«Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ είναι η ευκαιρία που έχει η χώρα να δει το πολιτικό σκηνικό να στέκεται σωστά στα πόδια του» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος (σε συνέντευξή του στο STAR) προσθέτοντας ότι η υποψηφιότητά του εγγυάται την ενότητα ενώ φέρνει και «κάτι διαφορετικό στο τραπέζι».

Σχετικά με τις συνεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Παύλος Γερουλάνος επανέλαβε την πάγια θέση του πως προτεραιότητα είναι να βάλει το κάθε κόμμα «τάξη στο σπίτι του» ώστε να μπορέσει ο χώρος να ανακάμψει: «Είμαι άνθρωπος των συνθέσεων, είμαι άνθρωπος ο οποίος μ’ αρέσει να ακούω διαφορετικές απόψεις, αλλά προτεραιότητα είναι να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας. Και για να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας χρειάζεται αυτό το όραμα που έχουμε να φτάσει σε κάθε νοικοκυριό μέσω σωστής επικοινωνίας και σωστής οργάνωσης». Κατά τα λοιπά, ο υποψήφιος πρόεδρος σήμερα συνεχίζει τις περιοδείες του στον νομό Κορινθίας, με στάσεις στο Κιάτο και την Κόρινθο.

Αννα Διαμαντόπουλου

Στο επίκεντρο η στήριξη της ανάπτυξης

Στη Βόρεια Ελλάδα περιοδεύει και η Αννα Διαμαντοπούλου που επισκέφθηκε χθες την Καλαμαριά, τα Γιαννιτσά και την Εδεσσα. Ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσει ομιλίες στη Φλώρινα και την Καστοριά. Κατά το χθεσινό πέρασμά της από τη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε και με μια παλιά της φίλη, τη δήμαρχο Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου, κάνοντάς της μάλιστα και μια έκπληξη αφού της έδωσε μια φωτογραφία τους από το 2011, τότε που η μια ήταν υπουργός Παιδείας και η δεύτερη πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη συζήτησή τους σχολίασε πως «ένα κράτος γραφειοκρατικό και αντιαναπτυξιακό εμποδίζει τον δημόσιο χώρο να έρθει στα χέρια των ανθρώπων του, αλλά και να δημιουργήσει ανάπτυξη. Σε αυτή την προσπάθεια που προσωπικά κάνω για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ένας από τους βασικούς στόχους είναι όχι απλά η αποκέντρωση, δηλαδή η λειτουργία των δήμων ως αυτόνομων οργανισμών, αλλά η στήριξη της  ανάπτυξης με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα».

Χάρης Δούκας

Στόχος το αυτόνομο και πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ

Ενώ στα social media συνεχίζονταν οι διαξιφισμοί για τις απουσίες από το προεκλογικό σποτάκι του δημάρχου και υποψήφιου προέδρου για την 3η Σεπτεμβρίου, ο ίδιος συνέχισε χθες την περιοδεία του στη Λέσβο και τις συνεντεύξεις.

Απαντώντας (στο DNews) στα περί συνεργασιών και πολιτικών οριοθετήσεων, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει κάποιο «δόγμα» που καθιστά το ΠΑΣΟΚ υπεύθυνο να μην αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη σε περίπτωση που χρειαστεί συγκυβερνήτη η ΝΔ. «Δεν θα συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ», τόνισε, «το ΠΑΣΟΚ όπως μας έμαθε ο Ανδρέας Παπανδρέου, είναι και θα είναι ο ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος της Δεξιάς, της ΝΔ. Ο δικός μας στόχος είναι μια προοδευτική διακυβέρνηση με πατριωτικό χαρακτήρα».

Ξεκάθαρα αρνητικός, όμως, είναι και στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη. «Κανένα περιθώριο (σ.σ. συνεργασίας). Στόχος μας είναι το μεγάλο, αυτόνομο και πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ. Με καθαρές, τολμηρές, σύγχρονες πολιτικές, για τις τομές που χρειάζεται η χώρα, για τις ρήξεις με τα καρτέλ και τα κατεστημένα που την κρατούν καθηλωμένη».

Μιχάλης Κατρίνης – Νάντια Γιαννακοπούλου

Περιοδείες και πυρά στην κυβέρνηση

Στην Πρέβεζα και την Αρτα θα βρεθεί σήμερα ο Μιχάλης Κατρίνης και αύριο στην Καστοριά, μιας και άρχισε να κινείται κι αυτός βορειότερα στις περιοδείες του. Η Νάντια Γιαννακοπούλου συνέχισε την περιοδεία της στην Αιτωλοακαρνανία, όπου συναντήθηκε με φορείς και τοπικούς παράγοντες στο Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και τη Ναύπακτο.

Μιλώντας σε πολίτες τόνισε πως «είναι φανερό ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα των πολιτών. Με επικοινωνιακά τρικ δεν βελτιώνεται η ζωή των ανθρώπων. Υπό αυτές τις συνθήκες και με δεδομένη την εσωστρέφεια στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφαίνεται ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την ελπίδα. Οχι όμως ένα φοβικό ΠΑΣΟΚ που αρκείται στη λογική των μικρών βημάτων και της παρελθοντολαγνείας. Αλλά ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που με αυτοπεποίθηση θα διατυπώνει θαρραλέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, προχωρώντας αυτόνομα μακριά από κάθε ετεροπροσδιορισμό, απέναντι σε κάθε είδους λαϊκισμό».

Related posts

Πανηγυρισμοί Μητσοτάκη για τις αυξήσεις «ψίχουλα» στο επίδομα γέννησης

admin

Οι μικροί εμφύλιοι του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Υπέρ του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ο Βέμπερ: «Να το εξετάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»

admin

ΣΤΟ ΣΕΦ

admin

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Απορρίφθηκε στη Βουλή η αντισυνταγματικότητα του νόμου

admin

Περιοριστικά μέτρα χωρίς… μεζούρα

admin

Ανακοινώθηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων – Ολα τα ονόματα

admin

Τι εξετάζεται στη σύσκεψη στου Μαξίμου για την οπαδική βία

admin

«Σπαρτιάτες» χωρίς χρηματοδότηση

admin