Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Κασσελάκη για τον «νοσηρό διάλογο»

Επειτα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτική Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που, τυπικά, θα έχει στο επίκεντρό της τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου για τη νέα περίοδο που ξεκινά με το αυριανό άνοιγμα της Βουλής, ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε χθες έκκληση να πέσουν οι τόνοι, χαρακτηρίζοντας τον δημόσιο διάλογο που διεξάγεται για τον ΣΥΡΙΖΑ «νοσηρό».

«Παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους», διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ δεν δίστασε να πάρει θέση και για τις καταγγελίες μιας εκ των εσωκομματικών του αντιπάλων, της Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία είχε κοινοποιήσει πως τα τελευταία 24ωρα δέχεται επιθέσεις από τρολ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τη στοχοποιούν για τον τρόπο ομιλίας της που, όπως η ίδια παραδέχθηκε, είναι «απόρροια της δυσκολίας» που αντιμετωπίζει με τη βαρηκοΐα της – και τα οποία τρολ η ίδια φωτογράφισε ως «υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του ξεκαθάρισε πως καταδικάζει οποιοδήποτε bullying, διαδικτυακό ή διά ζώσης. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, «δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ. Οσοι παραβιάζουν αυτές τις αξίες, που τις κρατώ ακράδαντα μέσα μου δεν με εκπροσωπούν».

Απόπειρα κατευνασμού της έντασης

Με νέα του παρέμβαση, αργότερα χθες, από τα Χανιά, όπου βρίσκεται εν αναμονή του τετραήμερου γαμήλιου γλεντιού που ετοιμάζει και όπου είχε συνάντηση με τη νομαρχιακή οργάνωση (η οποία όταν είχε διαγραφεί ο Παύλος Πολάκης είχε κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη αποπομπή»), ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε ακόμη μία απόπειρα κατευνασμού της κλιμακούμενης έντασης εντός του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως «μπροστά στα όσα διακυβεύονται για τη χώρα, η εσωκομματική διαφωνία είναι ανούσια» ενώ επεσήμανε ότι «είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες που μας έχουν εμπιστευθεί».

Οι ευθείες βολέας εναντίον της ηγεσίας του κόμματος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως από την ομάδα των 87, συνεχίστηκαν και χθες, με τον Χρήστο Σπίρτζη (που βρίσκεται σε τροχιά διαγραφής ενόψει της παραπομπής του στην Επιτροπή Δεοντολογίας έως τις 3 Σεπτεμβρίου) να δηλώνει πως «δεν μπορεί να ανεχτεί τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα επωνύμων και ανωνύμων τρολ και σε ένα κόμμα όπου ο πρόεδρός του δεν είναι πρόεδρος πολιτικού κόμματος αλλά celebrity». Ο ίδιος πήρε αποστάσεις από πιθανή υποψηφιότητα Πολάκη, εφόσον ο βουλευτής Χανίων υποβάλλει, όπως λέγεται, πρόταση μομφής κατά του προέδρου στην Κεντρική Επιτροπή στις 7 – 8 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του» για το ότι έφερε τον Κασσελάκη στην προεδρία.

Ποιοι δηλώνουν «παρών»

Εκτός από το όνομα του Παύλου Πολάκη, άλλα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι ως όψιμοι δελφίνοι είναι αυτό του Νικόλα Φαραντούρη (ο οποίος δήλωσε πως «όσοι είμαστε στην πρώτη γραμμή οφείλουμε να δώσουμε το παρών»), της Ρένας Δούρου, του Σωκράτη Φάμελλου και του Κώστα Αρβανίτη. Σχετικά με τη μομφή Πολάκη που ενεργοποίησε αντανακλαστικά αντιφρονούντων εντός του κόμματος, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, σχολίασε χθες πως εφόσον υπάρξει πρόσκληση – πρόκληση ότι τίθεται θέμα αμφισβήτησης του προέδρου, και αυτή λάβει επίσημη μορφή, τότε η όποια πρόσκληση ή πρόκληση του απευθυνθεί «από όποιον» είναι «ευπρόσδεκτη», και σε αυτήν την περίπτωση, όπως σημείωσε, «θα κινηθούν οι διαδικασίες».

Εξ αποστάσεως

Με το βλέμμα στραμμένο στη διήμερη παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ – όπου είναι πιθανόν να παραστεί χωρίς να έχει πλέον την εμπιστοσύνη της Κεντρικής Επιτροπής – οι κλυδωνισμοί που θα υποστεί η Κουμουνδούρου θα είναι συνεχείς, με πρώτον τον σημερινό στη συνεδρίαση της Κ.Ο. στις 6 το απόγευμα, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης πιθανότατα θα παρέμβει εξ αποστάσεως και κατά τη διάρκεια της οποίας, αναμφίβολα, θα τεθεί τόσο το ζήτημα της ανάληψης της κοινοβουλευτικής έδρας του παραιτηθέντος Οθωνα Ηλιόπουλου από την πρώτη επιλαχούσα Πόπη Τσαπανίδου (παρότι έχει δηλώσει πως επιθυμεί να την καταλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος) όσο και το σκηνικό διάλυσης του κόμματος με το καθημερινό πριόνισμα της καρέκλας του προέδρου του από τα ίδια του τα στελέχη.

Related posts

Η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα – Οι ζυμώσεις, το παρασκήνιο και ποιοι θα μπουν στην κούρσα διαδοχής

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται δημοσκοπικά στο 12%, λέει ο Μαύρος

admin

Η «ώρα ΠΑΣΟΚ», ο μελετημένος κατάλογος ομιλητών και τα συνθήματα

admin

Η υποκρισία ως συνθήκη του πολιτεύματος

admin

Ποιος θα κόψει τα κονδύλια

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Στη μάχη των Ευρωεκλογών η Δώρα Αυγέρη – Η ανακοίνωση στο Facebook

admin

Ο Ερντογάν δεν θέλει μεσολαβητές

admin

Στη φυλακή ως το φθινόπωρο ο Μπελέρης

admin

Αλλαγή σκηνικού και στην Ολομέλεια

admin