Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το ρωσικό ΥΠΕΣ καλεί τους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών και τους στρατιώτες να πάρουν μέτρα για τις επιθέσεις χάκερ

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας προέτρεψε σήμερα τους κατοίκους των περιφερειών Κουρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ – που συνορεύουν με την Ουκρανία – να απεγκαταστήσουν εφαρμογές γνωριμιών από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, καθώς και να απενεργοποιήσουν κάμερες παρακολούθησης με σύνδεση στο διαδίκτυο.

“Ο εχθρός εντοπίζει διευθύνσεις IP στο έδαφός μας (…) και συνδέεται εξ αποστάσεως σε κάμερες που δεν είναι ασφαλείς και παρακολουθούν τα πάντα, από αυλές ιδιωτών μέχρι στρατηγικής σημασίας οδούς και αυτοκινητοδρόμους”, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.

Συνέστησε επίσης την απεγκατάσταση εφαρμογών γνωριμιών από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, θεωρώντας πως θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο χάκερ για τη συλλογή πληροφοριών και προσωπικών δεδομένων.

Το υπουργείο Εσωτερικών συμβούλευσε ειδικότερα τους ρώσους στρατιώτες να μην ανοίγουν γραπτά μηνύματα από άγνωστους αποστολείς και να διαγράψουν συνομιλίες με συμπολεμιστές τους σε περίπτωση που κινδυνεύουν να αιχμαλωτιστούν.

Οι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών καλούνται επίσης να μην δημοσιοποιούν σε κοινωνικά δίκτυα βίντεο με κινήσεις στρατιωτικών οχημάτων.

Στρατιώτες, αστυνομικοί και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών κλήθηκαν να διαγράψουν από τα κινητά τους τηλέφωνα φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την ιδιότητά τους. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση ψευδωνύμων όπως “Lyosha FSB” – FSB είναι το ακρωνύμιο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

“Οι εργαζόμενοι στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής βιομηχανίας, θα πρέπει να αφαιρέσουν την επαγγελματική τους ιδιότητα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην βρεθούν στο στόχαστρο των υπηρεσιών πληροφοριών του εχθρού”, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

Δ.Π.

--dpa

Related posts

ΗΠΑ: Πυρκαγιά στην πολιτεία Ουάσιγκτον απειλεί σπίτια, αγροκτήματα και αγωγό φυσικού αερίου

admin

Ρωσία: Παρατείνεται για 3 μήνες η προσωρινή κράτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου Γκέρσκοβιτς

admin

Οι Πορτογάλοι κινητοποιούνται κατά του αυξανόμενου κόστους στέγασης

admin

Ισημερινός: Τουλάχιστον επτά νεκροί και περισσότεροι από 20 τραυματίες εξαιτίας κατολίσθησης

admin

Υπερδνειστερία: “Drone έπληξε στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία”, λένε οι αρχές

admin

Σουηδία: Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο στις 14 Ιουνίου

admin

Ο Ρώσος αντιφρονών Καρά-Μουρζά μεταφέρθηκε σε κελί απομόνωσης σε νέα φυλακή στη Σιβηρία

admin

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση προειδοποιεί για μαζική μετανάστευση Βενεζουελάνων αν ο Μαδούρο παραμείνει στην εξουσία

admin

Ουκρανία: Εντολή απομάκρυνσης 6.000 ανθρώπων από περιοχές κοντά στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

admin