Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

UBS: Αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών

UBS: Αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών

Aναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών ανά μετοχή περιλαμβάνει νέα έκθεση της UBS.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου και των αναβαθμισμένων guidances από τις διοικήσεις, η UBS εμφανίζεται “ζεστή” για τις ελληνικές τράπεζες.

«Αναβαθμίσαμε τα κέρδη ανά μετοχή για φέτος κατά 4% για την Alpha Bank, 4% για τη Eurobank, 6% για την ΕΤΕ και 5,5% για την Πειραιώς μετά από ένα τρίμηνο ισχυρών αποτελεσμάτων για τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες. Οι τιμές στόχοι είναι στα 2,32 ευρώ για την Αlpha Bank με 50% περιθώριο ανόδου, 2,74 ευρώ για τη Eurobank με 38% περιθώριο ανόδου, 11,20 ευρώ για την ΕΤΕ με 53% περιθώριο ανόδου και τέλος 5,70 ευρώ για την Πειραιώς και 53% περιθώριο ανόδου, με συστάσεις αγοράς», σημειώνει στην έκθεσή της.

Σύμφωνα με τη UBS, η Πειραιώς είχε ένα ισχυρό τρίμηνο με κυριότερα σημεία που περιλαμβάνουν την εκτέλεση επιχειρηματικών πιστώσεων ( 5,8%), την επέκταση του NIM ( 5 μ.β. σε τριμηνιαία βάση), την απόδοση των προμηθειών σε επίπεδα ρεκόρ (93 μ.β. του ενεργητικού) και την αύξηση κεφαλαίου (CET1 30 μ.β.).

Η ΕΤΕ σημείωσε επίσης καλές επιδόσεις, με ανακλήσεις στις εξυπηρετούμενες επιχειρηματικές πιστώσεις ( 5,7% τριμηνιαία βάση), διατήρηση του NIM σε υψηλά επίπεδα (3,22%) και δείκτη αποδοτικότητας RοTE 17,2% (επί CET1 18,3%).

Η Eurobank είχε ένα μέτριο τρίμηνο, υποτονική η Ελλάδα των εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων ( 2,5% τριμηνιαία βάση), με το NIM να συμπιέζεται κατά 8 μ.β. καθώς η απόδοση των δανείων της υποχώρησε και το κόστος καταθέσεων παρέμεινε υψηλό, με τα έσοδα από προμήθειες και χρεώσεις ( 4,6% σε ετήσια βάσηy) να είναι σχετικά αδύναμη.

Η Alpha είχε ένα πιο αδύναμο τρίμηνο, καθώς οι εκτελεστικές επιχειρηματικές πιστώσεις παρέμειναν αμετάβλητες τριμηνιαία βάση, αν και επηρεάστηκαν από τις κοινοπραξίες δανείων, το NIM συμπιέστηκε κατά 7 μ.β. στο 2,20% (έναντι των ομοειδών στο 2,75%-3,22%), ο δείκτης κόστους προς έσοδα αυξήθηκε (core 40,5%) και η εξυγίανση των NPEs κόστισε 100 εκατ. ευρώ περίπου στα κέρδη και την κάτω από τη γραμμή.

#UBS #ΤΡ-ΖΕΣ #μετοχές #Ανάλυση

Related posts

Επ. Κεφαλαιαγοράς: «Πράσινο φως» στην εισαγωγή της Orilina στο Χ.Α.

admin

ΧΑ: Στην κορυφή των αποδόσεων των ευρωπαϊκών αγορών (+13,5%)

admin

Intercontinental Ιnternational: Στα 6,71 εκατ. ευρώ ο τζίρος στο εννεάμηνο

admin

ΕΥΑΘ: Συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου σε σώμα και ορισμός επιτροπής ελέγχου

admin

Alpha Finance για Χρηματιστήριο: Βλέπει «άλμα» έως 25% το 2024

admin

Ικτίνος: Στα 23,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος το εννεάμηνο

admin

Μεγάλου (Πειραιώς): Διπλάσια κερδοφορία και σημαντική πιστωτική επέκταση στο εξάμηνο

admin

Χρηματιστήριο: Μόνο δυσοίωνα σενάρια κίνησης των δεικτών βραχυπρόθεσµα

admin

Η Axia ανεβάζει τον πήχη στα €48,6 για τη Mytilineos

admin