Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρήκε πυλώνες στήριξης σε Κρήτη και Χαλκιδική

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

Βρήκε πυλώνες στήριξης σε Κρήτη και Χαλκιδική

Ο Χάρης Δούκας είναι ο πιο «φρέσκος» σε πανελλαδική εκλογική διαδικασία, έχει όμως στο πλευρό του στελέχη που έχουν τέτοιες γνώσεις, έχοντας υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ από διάφορους τέτοιους ρόλους – με ειδική αναφορά στον τέως γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Λόγω και της θέσης του στην Αθήνα, αλλά και με την πρόσφατη σχετικά εκστρατεία για τη διεκδίκηση της δημαρχίας της πρωτεύουσας, ο Δούκας κερδίζει στις περιφέρειες του Λεκανοπεδίου, ειδικά στο κέντρο και στα βορειοανατολικά, ενώ καλή παρουσία έχει και πέριξ της Θεσσαλονίκης – παρότι ο δήμαρχος της πόλης ακούγεται πως στηρίζει τον Παύλο Γερουλάνο. Ηταν εκείνος που έχει τα περισσότερα προβλήματα αναγνωρισιμότητας, γι’ αυτό και «έτρεξε» τις περισσότερες περιοδείες ως τώρα, επενδύοντας στη Θεσσαλία, αλλά και την Πελοπόννησο, εξασφαλίζοντας υποστήριξη από τοπικά στελέχη. Τρέχει να μειώσει τη διαφορά στην Κρήτη και στη Μακεδονία, όπου τον πρώτο λόγο έχουν άλλοι – το τελευταίο πενθήμερο βρήκε πυλώνες στήριξης στο νησί, ενώ στον βορρά πήρε πόντους στη Χαλκιδική.

Νίκος Ανδρουλάκης

Ψάχνει πυρήνες σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο γεωγραφικός άξονας στον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ισχυρός είναι γνωστός και στους φίλους του, αλλά και στους αντιπάλους του: στη Θράκη, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια, αλλά και στην Κρήτη, από την οποία κατάγεται, ο Ανδρουλάκης επενδύει στη στήριξη που θα λάβει. Τίποτα βέβαια δεν είναι δεδομένο – καθώς οργανωτική δουλειά γίνεται και από τους αντιπάλους του, για να εισπράξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες δεσμεύσεις υποστήριξης.

Αδύναμο σημείο είναι τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, η Αττική και η Θεσσαλονίκη – το έλλειμα στην πρώτη έγινε εμφανές ήδη από το 2021, όταν είχε έρθει τρίτος, ενώ ο τελευταίος χρόνος έχει δυσκολέψει και τις σχέσεις του και με τις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες υπέστησαν πλήγμα ειδικά μετά τις διπλές κάλπες του 2023. Αυτές τις μέρες η ανδρουλακική πλευρά ψάχνει να επανασυστήσει τους πυρήνες της εκεί που είχαν αδρανοποιηθεί, μετρώντας και τις σχετικές απώλειες όπου υπάρχουν.

Παύλος Γερουλάνος

Με δύναμη από Αθήνα και Πελοπόννησο

Η τελευταία περιοδεία του Παύλου Γερουλάνου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αποτυπώθηκε και σε σχετικό σποτάκι που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα: καθόλου τυχαία δεν ήταν η παρουσία του πρώην υπουργού και βουλευτή της Α’ Αθήνας εκεί, γνωρίζοντας πως εκεί «σκοράρουν» καλά δύο άλλοι συνυποψήφιοί του, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Αννα Διαμαντοπούλου.

Ο πυρήνας του στην Αθήνα είναι από τους πρώτους που σχηματίστηκαν για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του, αρκετό καιρό προτού αυτή ανακοινωθεί, ενώ στην Πελοπόννησο «παίζει» με ένα παπανδρεϊκό ακροατήριο που έχει και αντιανδρουλακικά χαρακτηριστικά που ξεκινούν από τα «πέτρινα χρόνια» – γνωρίζοντας πως είναι ο μόνος που δεν έχει βρεθεί ποτέ στο ίδιο στρατόπεδο μαζί του.

Στην Κρήτη αυτές τις μέρες βρίσκονται και στελέχη από το στενό του επιτελείο, επιχειρώντας να «μαζέψουν» ανοίγματα που έγιναν προς την πλευρά του Δούκα στη δική του επίσκεψη. Ο Γερουλάνος έχει και δικό του αυτοδιοικητικό δίκτυο, το οποίο μέχρι τώρα σηκώνει σημαντικό κομμάτι της καμπάνιας του.

Αννα Διαμαντοπούλου

Στο πλευρό της οι εκσυγχρονιστές

Οι βασικές δυνάμεις της Αννας Διαμαντοπούλου βρίσκονται στην Αττική: η παρουσία της στην Α’ Αθήνας σε αρκετές εκλογικές μάχες του μεγάλου ΠΑΣΟΚ του 40%, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που θεωρούνται προνομιακό της πεδίο, απηχούν σε ένα ακροατήριο που βρίσκεται κυρίως στα αστικά κέντρα – σ’ αυτό ευθύνεται και το γεγονός ότι εκεί υπάρχουν και αρκετοί ψηφοφόροι που έχουν το ΠΑΣΟΚ στα ραντάρ τους, αλλά δεν αποτελούν τον στενό πυρήνα του κόμματος, μπορεί ακόμα και να έχουν χρόνια να το ψηφίσουν, κάνοντας άλλες επιλογές.

Η καταγωγή της από την Κοζάνη και οι θέσεις της σε ατζέντα που απασχολεί τη Μακεδονία της προσδίδουν στον βορρά, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται επίσης και εκσυγχρονιστές ανά την Ελλάδα. Σε μέρη όπως τα Δωδεκάνησα και η Πελοπόννησος κινείται περισσότερο με το ατού της κυβερνητικής εμπειρίας και στην Κρήτη έχει τα μεγαλύτερά της ερείσματα στην περιφέρεια των Χανίων, τον τόπο καταγωγής του συζύγου της, Γιάννη Σαβαλάνου.

Στρατηγεία για δύο σε Πελοπόννησο και Δυτική Αθήνα

Ο Μιχάλης Κατρίνης είναι ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος που έχει τη βασική του αναφορά στην περιφέρεια: ως βουλευτής Ηλείας θεωρεί προνομιακό πεδίο την Πελοπόννησο και κυρίως την περιοχή στην οποία εκλέγεται τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει στηρίγματα και στην Αχαΐα.

Από εκεί και πέρα, διεκδικεί μερίδιο των ψήφων τόσο στις περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας όσο και στη Θεσσαλία. Τις προηγούμενες μέρες, που η Κρήτη είχε γενικά την τιμητική της, ταξίδεψε κι αυτός εκεί, έχοντας στις αποσκευές του το γεγονός πως είναι και ο υποψήφιος ο οποίος στηρίζει ανοιχτά την προοπτική της μεγάλης ενιαίας παράταξης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – υπάρχει ακροατήριο εκεί γι’ αυτό το αφήγημα.  Γι’ αυτόν τον ίδιο λόγο, μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζει προς τα βόρεια, όπου το ακροατήριο «κεντροποιείται».  Στη Δυτική Αθήνα είναι το στρατηγείο της Νάντιας Γιαννακοπούλου, όπου κέρδισε με μεγάλο ανταγωνισμό την έδρα της το 2019 και το 2023, ενώ έχει επίσης ερείσματα και στον τόπο καταγωγής της, στη Μεσσηνία.

Related posts

Αυτή είναι η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Λοβέρδου

admin

Ευρωεκλογές 2024: Ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης – «Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας»

admin

Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου απειλεί με απαγόρευση εισόδου Ελλήνων αξιωματούχων

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή σκυτάλης τη Δευτέρα – Ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί τον Κασσελάκη στο γραφείο του στη Βουλή

admin

Εχασαν όλοι στο ίδιο συνέδριο

admin

Σαμαράς: Μεγάλο λάθος η ομιλία μαχητή του Αζόφ στη Βουλή

admin

Κύπρος: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Το νέο υπουργικό συμβούλιο

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Όλες οι λεπτομέρειες για τον γάμο του με τον Τάιλερ

admin

Τα αντίδοτα Μητσοτάκη για να ξορκίσει τη γαλάζια εσωστρέφεια και την κυβερνητική φθορά

admin