Image default
ΚΟΣΜΟΣ

New York Times: Η Χεζμπολάχ θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ πριν το Ιράν

Εν αναμονή των αντιποίνων από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ βρίσκεται το Ισραήλ, προειδοποιώντας τους πολίτες του αυτή την εβδομάδα να αποθηκεύσουν τρόφιμα και νερό σε οχυρωμένα ασφαλή καταφύγια, ενώ τα νοσοκομεία ετοιμάζονται να μεταφέρουν ασθενείς σε υπόγειους θαλάμους και ομάδες έρευνας και διάσωσης τοποθετούνται σε μεγάλες πόλεις.

Το υπουργικό συμβούλιο συνήλθε το βράδυ της Πέμπτης, καθώς συνεχίστηκαν οι εικασίες για το πώς θα αντιδράσουν το Ιράν και η Χεζμπολάχ στη δολοφονία ενός ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης στη Βηρυττό αλλά και του Ισμαήλ Χανίγια, ενώ επισκεπτόταν το Ιράν. Διπλωμάτες σε όλη τη Μέση Ανατολή και αλλού προσπάθησαν να περιορίσουν τις εντάσεις εν μέσω φόβων ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να επεκταθεί σε ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, τρεις Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η Χεζμπολάχ, η ένοπλη ομάδα του Λιβάνου που συνδέεται στενά με το Ιράν, πιθανότατα θα χτυπήσει πρώτη σε μια ξεχωριστή επίθεση πριν η Τεχεράνη προβεί στα δικά της αντίποινα.

Ο Χασάν Νασράλα, ηγέτης της Χεζμπολάχ, δήλωσε σε ομιλία του αυτή την εβδομάδα ότι η απάντηση της οργάνωσης στη δολοφονία του αξιωματούχου της στη Βηρυτό θα είναι αυστηρή.

“Ας αφήσουμε τον εχθρό και όσους στέκονται πίσω τους να περιμένουν την αναπόφευκτη απάντησή μας”, είπε ο κ. Νασράλα. “Θα δώσουμε μια αληθινή απάντηση, όχι μια επιφανειακή”, πρόσθεσε.



CNN: Η Χεζμπολάχ θα χτυπήσει ανεξάρτητα από το Ιράν

Ολοένα και πιο πιθανό μοιάζει το σενάριο η Χεζμπολάχ να χτυπήσει το Ισραήλ ανεξάρτητα από τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Ιράν, σύμφωνα με το CNN.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος και ένας αξιωματούχος των δυτικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν στο CNN ότι οι φόβοι είναι μεγαλύτεροι τώρα για την ανάληψη δράσης από τη Χεζμπολάχ παρά από το Ιράν, αυξάνοντας την προοπτική ότι η ομάδα πολιτοφυλακής με έδρα το Λίβανο μπορεί να δράσει χωρίς αυτούς.

Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι η Χεζμπολάχ πιθανόν να έχει στόχους στρατιωτικές βάσεις στα κεντρικά αλλά και μέσα στο Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται και η έδρα της Μοσάντ.

“Όπως έχουν τα πράγματα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα μπορεί να οδηγήσει το Λίβανο να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα. Δεν μπορούν να φανταστούν τι μπορεί να συμβεί. Μπορούν να πάρουν ως παράδειγμα την εικόνα της Γάζας και θα καταλάβουν”, τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ.

- TheTOC.gr

Related posts

TÜSIAD: Με τις εισροές η Τουρκία πρέπει να αναπληρώσει τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας

admin

Βρετανία: Μεγάλη πορεία κατά του αντισημιτισμού στο Λονδίνο

admin

Πώς ο Τζο Μπάιντεν κινδυνεύει να χάσει τις προεδρικές εκλογές

admin

Ιράν: Υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές υπέβαλε ο σκληροπυρηνικός Μ. Αχμεντινετζάντ

admin

Βήματα προσέγγισης ΗΠΑ – Κίνας κατά την επίσκεψη Γελέν στο Πεκίνο

admin

Ρωσία: Το υπουργείο Υγείας επιστρατεύει σεξολόγους για να “γιατρέψουν” την ομοφυλοφιλία

admin

Μπαχρέιν: Την “ανταλλαγή ομήρων” μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ζητά ο πρίγκιπας Σαλμάν

admin

Η Αίγυπτος υπέγραψε τέσσερις οικονομικές συμφωνίες με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

admin

ΗΠΑ: Πληθαίνουν οι φωνές των Δημοκρατικών που καλούν πλέον δημόσια τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα

admin