Image default
ΚΟΣΜΟΣ

F-22 Raptor έφτασαν στη Μέση Ανατολή σε μήνυμα της υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Ισραήλ

Τα stealth αεροσκάφη F-22 Raptor της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έφτασαν στη Μέση Ανατολή σε μια επίδειξη δύναμης που αποσκοπεί στο να αποτρέψει το Ιράν και τους πληρεξούσιούς του από επιθέσεις κατά του Ισραήλ μετά τη δολοφονία κορυφαίου ηγέτη της Χαμάς, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την άφιξη με ανάρτηση στο Χ, αλλά δεν αποκάλυψε πόσα αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί ή πού ακριβώς προσγειώθηκαν στην περιοχή. 

Τα F-22 στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στο Ιράν επειδή “μπορούν να επιχειρούν στον ιρανικό εναέριο χώρο χωρίς να το γνωρίζει το Ιράν”, σύμφωνα με τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία David Deptula. “Μπορούν να εκτελούν όχι μόνο επιχειρήσεις αέρος-αέρος, αλλά μπορούν να διεξάγουν κρυφά επιχειρήσεις πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης και έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν και βόμβες”.

Οι ΗΠΑ διέταξαν περισσότερες δυνάμεις να έρθουν πιο κοντά στο Ισραήλ εν μέσω ανησυχιών ότι το Ιράν θα επιτεθεί στη χώρα ανά πάσα στιγμή, ως απάντηση στη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη. Το Ισραήλ ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ότι ήταν υπεύθυνο, αλλά οι αξιωματούχοι του δεν έχουν αντιταχθεί στον ισχυρισμό αυτό.

Αυτή την εβδομάδα, η Χαμάς ονόμασε τον Γιαχία Σινουάρ, βασικό εγκέφαλο της επίθεσης της ομάδας κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ως νέο πολιτικό ηγέτη της, στο τελευταίο πλήγμα στις πολυμερείς προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

“Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των F-22 σε κρίση” από τότε που τέθηκαν σε λειτουργία στα τέλη του 2005, σύμφωνα με τη Ρεμπέκα Γκραντ, αναλύτρια αεροπορικής ισχύος του Ινστιτούτου Lexington στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια. “Η ανάπτυξη των F-22 σημαίνει ότι η κατάσταση είναι σοβαρή”, πρόσθεσε.

Related posts

ΗΠΑ: “Φρένο” πάτησαν οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο

admin

Γαλλία-ταραχές: Η γιαγιά του Ναέλ απευθύνει έκκληση για ηρεμία από την τηλεόραση

admin

Ρωσία: Ο Πούτιν αναθέτει σε πρώην διοικητή της Wagner τη διοίκηση εθελοντικών στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία

admin

Το Κίεβο ανακοίνωσε τον επαναπατρισμό 77 πεσόντων στρατιωτών του

admin

Ουκρανία: Τουλάχιστον 31 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή του Χάρκοβο – Ανάμεσά τους 9 παιδιά

admin

WSJ: Το Ισραήλ και το Κατάρ διερευνούν την αναβίωση της συμφωνίας για τους ομήρους της Γάζας

admin

Φινλανδία: Αυστηροποίηση της νομοθεσίας με στόχο να αντιμετωπιστεί η “εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού” από τη Ρωσία

admin

Τουρκία: 19 Κούρδοι αντάρτες νεκροί σε επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία

admin

Γερμανία: Στο ναδίρ η αποδοχή για την κυβέρνηση συνασπισμού του Σολτς – Ανεβαίνει το AfD

admin