Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λίφτινγκ σε 5άστερο ξενοδοχείο της Μήλου

Ένα βήμα πιο κοντά στην αδειοδότηση και στην εξασφάλιση των απαραίτητων γνωμοδοτήσεων που θα δώσουν το «πράσινο φως» για την υλοποίησή του βρίσκεται το project επέκτασης ενός από τα δύο 5άστερα ξενοδοχεία της Μήλου.

Το έργο, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του οποίου θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, αφορά την επέκταση του Milos Cove Inception Resort από την εταιρεία «Milos Cove ΑΞΕ».

Το υπάρχον ξενοδοχείο, δυναμικότητας 84 κλινών, βρίσκεται στην περιοχή Πούντα-Αγκάλη, σε μικρή απόσταση από τον οικισμό Κώμια, και διαθέτει συνολικά στην υφιστάμενη κατάστασή του 38 πισίνες ιδιωτικής χρήσης και 1 κοινόχρηστη.

Το υπό αδειοδότηση project προβλέπει την κατασκευή δύο νέων συγκροτημάτων, όπου θα αναπτυχθούν 16 δωμάτια, με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας του resort στις 118 κλίνες. Επίσης, προβλέπονται, βάσει σχεδιασμού, η κατασκευή μίας νέας κολυμβητικής δεξαμενής, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, καθώς και μικρή αύξηση της δυναμικότητας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ).

Μεταξύ άλλων, δε, η εγκατάσταση - αναμένεται να κάνει δυνατή και τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τη μεταφορά των επισκεπτών εντός της έκτασης του τουριστικού συγκροτήματος, με σκοπό την περεταίρω μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της ξενοδοχειακής μονάδας.

Βάσει σχεδιασμού, οι εργασίες επέκτασης του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα διαρκέσουν περίπου 15 μήνες και προγραμματίζεται η έναρξή τους αμέσως μετά την έκδοση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων που ακολουθεί την αξιολόγηση της ΜΠΕ.

Σκοπός της εταιρείας, όπως αναφέρεται στη σχετική ΜΠΕ, είναι η ξενοδοχειακή μονάδα να αποτελέσει ορόσημο για τον τουριστικό χάρτη της Μήλου και να αναδείξει πτυχές της νησιωτικής υπαίθρου μέσω της ενίσχυσης της εμπειρίας σύνδεσης του επισκέπτη με την περιοχή, την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

«Το υπό μελέτη τουριστικό συγκρότημα έχει ως πρωταρχικό στόχο να συμβάλλει στην κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων τουριστικών αναγκών και την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή, στην οικονομική ενίσχυση, με όλες τις θετικές επιπτώσεις που ο τουρισμός συνεπάγεται για την τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία», επισημαίνεται.

Η λειτουργία του ξενοδοχείου είναι 5μηνη, από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο, με μέσο όρο πληρότητας που διαμορφώνεται στο 70%, ενώ απασχολούνται μόνιμα ήδη 30 εργαζόμενοι με την προοπτική να δημιουργηθούν έως και 20 νέες θέσεις εργασίας μετά την υλοποίηση της επένδυσης επέκτασης του resort.

«Το προτεινόμενο έργο, συνιστά ένα σύγχρονο έργο τουριστικής ανάπτυξης, υψηλών προδιαγραφών. Η λειτουργία της εξεταζόμενης μονάδας συμβάλλει σημαντικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ΜΠΕ. Εξ ου και όπως επισημαίνεται, το υπό μελέτη project αναμένεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του τουριστικού κλάδου, καθώς και κατ’ επέκταση του τουριστικού προϊόντος.

Με βάση, μάλιστα, τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από τα εγγεγραμμένα καταλύματα στη Μήλο, το μεγαλύτερο πλήθος ξενοδοχείων ανήκει στις κατηγορίες των 2 και 3 αστέρων, ενώ οι μονάδες 4 και 5 αστέρων είναι περιορισμένες και αποτελούν μικρό ποσοστό, 29%, των προσφερόμενων κλινών.

Συγκεκριμένα, στη Μήλο λειτουργούν 2 μονάδες 5 αστέρων, η μία εκ των οποίων είναι το Milos Cove Inception Resort. Τα δύο 5άστερα ξενοδοχεία έχουν δυναμικότητα 142 κλινών, που αποτελούν το 8% των διαθέσιμων κλινών του νησιού.

Related posts

Alumil: Αύξηση πωλήσεων το 2023, πλήγμα στα κέρδη από την τιμή του αλουμινίου

admin

Σαράντης: Αύξηση 52,7% στα EBITDA τριμήνου

admin

Τι αλλάζει σε iPhone, iPad και τα wearables της Apple

admin

Σε νέες business ανοίγεται η οικογένεια Παντελιάδη

admin

Eurobank: Νέος αναπληρωτής CEO ο Ιάκωβος Γιαννακλής

admin

Π. Ξενοκώστας: Η ONEX στρέφεται στην κατασκευή και υποστήριξη υπεράκτιων ανεμογεννητριών

admin

Μεγάλη άνοδος στα κέρδη της United Maritime το τρίτο τρίμηνο

admin

BriQ: Στα €2,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Νέος διευθυντής της Emirates για Ελλάδα και Αλβανία ο Ibrahim Ghanim

admin