Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντάιμον εξακολουθεί να βλέπει ύφεση στις ΗΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμς Ντάιμον, δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι πιθανότητες μιας “ήπιας προσγείωσης” για την αμερικανική οικονομία είναι περίπου 35% έως 40%, καθιστώντας την ύφεση το πιο πιθανό σενάριο.

Ερωτηθείς αν άλλαξε την άποψή του από τις αρχές του έτους ότι οι αγορές ήταν πολύ αισιόδοξες όσον αφορά τους κινδύνους ύφεσης, ο Ντάιμον απάντησε ότι οι πιθανότητες είναι “περίπου οι ίδιες” με την προηγούμενη εκτίμησή του.

“Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα”, δήλωσε ο Ντάιμον. “Πάντα επισημαίνω τη γεωπολιτική κατάσταση, τη στέγαση, τα ελλείμματα, τις δαπάνες, την ποσοτική σύσφιξη, τις εκλογές, όλα αυτά τα πράγματα προκαλούν κάποια ανησυχία στις αγορές”.

Ο Ντάιμον, μία από τις πιο σεβαστές φωνές στη Wall Street, έχει προειδοποιήσει για έναν οικονομικό “τυφώνα” από το 2022. Όμως η οικονομία έχει αντέξει καλύτερα από ό,τι περίμενε και ο Ντάιμον δήλωσε την Τετάρτη ότι, ενώ οι αθετήσεις δανειοληπτών αυξάνονται, η Αμερική δεν βρίσκεται σε ύφεση αυτή τη στιγμή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι “λίγο επιφυλακτικός” ως προς το ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μπορεί να μειώσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2% λόγω των μελλοντικών δαπανών για την πράσινη οικονομία και τον στρατό.

“Υπάρχει πάντα ένα μεγάλο εύρος εκβάσεων”, δήλωσε ο Ντάιμον. “Είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι αν έχουμε μια ήπια ύφεση, ακόμη και μια πιο σκληρή, θα είμαστε εντάξει. Φυσικά, συμπάσχω πολύ με τους ανθρώπους που χάνουν τις δουλειές  τους. Δεν θέλουμε μια σκληρή προσγείωση”.

Related posts

Morgan Stanley: Η Apple έχει μπροστά της μια ευκαιρία $40 δισ.

admin

Ντομπρόβσκις: Η Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά

admin

“Πουτινικός” Δανός μουσικός κατατάχθηκε στον ρωσικό στρατό για να υπηρετήσει στη Σιβηρία και βρέθηκε να πολεμά… στην Ουκρανία

admin

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Γαλλία θα κληθεί στο ΥΠΕΞ

admin

Μακρόν: Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα με πολιτικές αναφορές

admin

Ερντογάν: “Υπερασπιζόμαστε θαρραλέα τη Γαλάζια Πατρίδα”

admin

Η Πολωνία προτρέπει τα κράτη μέλη του NATO να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς τους για την άμυνα στο 3% του ΑΕΠ

admin

Αρχηγός Χαμάς: Δεν θα διαπραγματευτούμε για τους ομήρους μέχρι να σταματήσουν οι μάχες – Απελευθέρωση μόνο με αντίτιμο που να μας ικανοποιεί

admin

Γάζα: Απογοητευμένο το Πεκίνο από το βέτο των ΗΠΑ σε πρόταση ψηφίσματος του ΟΗΕ

admin