Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νεμπής: Στόχος να γίνει ο ΟΤΕ εκ των κορυφαίων digital players στην Ευρώπη

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω το τιμόνι του ΟΤΕ, τόνισε ο νέος CEO του Οργανισμού, Κώστας Νεμπής, στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για την ανάλυση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.

Περιγράφοντας τους στόχους για το επόμενο διάστημα, υπογράμμισε τις κινήσεις ενίσχυσης του brand ΟTΕ, τονίζοντας ότι «θα κυνηγήσουμε τις επενδύσεις σε οπτική ίνα και συνδρομητική τηλεόραση. Προτεραιότητα όμως είναι η απόδοση των επενδύσεων που έχουμε κάνει».

Παραμένουμε στη σωστή τροχιά, η στρατηγική μας αποδίδει, υπογράμμισε ο κ. Νεμπής. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης είναι καθώς η Ελλάδα είναι πίσω σε σχέση με τα δεδομένα στην Ευρώπη, τόσο στην οπτική ίνα όσο και στην συνδρομητική τηλεόραση.

Το deal με τη Nova

Μιλώντας για τη συμφωνία με τη Nova στο αθλητικό περιεχόμενο, τόνισε ότι είναι θεμελιώδης για την καταπολέμηση της πειρατείας και την ενίσχυση των εσόδων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία, ο κ. Νεμπής έκανε λόγο για τεράστια επανάσταση στην ελληνική αγορά που θα ξεκλειδώσει αξία. «Είναι επωφελής για όλους, πελάτες, μετόχους και ελληνική οικονομία», τόνισε, εκτιμώντας ότι θα ενισχύσει τα έσοδα του ΟTΕ.

To Digital

Θα επιταχύνουμε την μεταμόρφωση του λειτουργικού μας μοντέλου με την πλήρη ψηφιοποίηση πωλήσεων και υπηρεσιών, υπογράμμισε ο κ. Κώστας Νεμπής.

Το όραμά μας, συμπλήρωσε, είναι να κάνουμε τον ΟTΕ έναν από τους καλύτερους digital players στην Ευρώπη. «Εχουμε χτίσει και χτίζουμε σταθερά θεμέλια και η αγορά μας παρέχει περιθώρια ανάπτυξης, καθώς οι ψηφιακές υπηρεσίες είναι πίσω. Θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες».

«Είμαστε σε ιδανική θέση για να παρέχουμε αξία στους πελάτες, τους μετόχους μας και την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο CEO του OTE.

Το β’ τρίμηνο

Όπως ανέφερε η διοίκηση του Οργανισμού, τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου συνέχισαν την ανοδική τροχιά που καταγράφηκε από το πρώτο, με ισχυρές επιδόσεις στην Ελλάδα.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη του ομίλου διατηρήθηκαν αμετάβλητα, στα €326,7 εκατ., με την άνοδο που επιτεύχθηκε στην Ελλάδα να αντισταθμίζεται από την πίεση στην κερδοφορία της Ρουμανίας.

Η διοίκηση του ΟTΕ έκανε λόγο για καλή επίδοση στο broadband και στην συνδρομητική τηλεόραση, που αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω στο υπόλοιπο της χρήσης από τη συμφωνία με τη Nova.

Επισημάνθηκε ότι ο ΟTΕ κατέγραψε για ακόμα μια φορά ένα τρίμηνο ρεκόρ σε προσθήκες με 38 χιλιάδες νέες συνδέσεις FTTH στο τρίμηνο προσελκύοντας την πλειονότητα των εκτιμώμενων καθαρών προσθηκών στην αγορά.

Επιβεβαιώθηκε επίσης ο στόχος για ελεύθερες ταμειακές ροές 470 εκατ. ευρώ στο σύνολο της φετινής χρήσης, αλλά και η διανομή στους μετόχους ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά στη θυγατρική του ομίλου στη Ρουμανία, η διοίκηση του ΟTΕ ανέφερε ότι αναμένονται εξελίξεις τους επόμενους μήνες. 

Related posts

Ελλάκτωρ: Η Ιωάννα Δρέττα νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις εγκαταστάσεις της Theon

admin

ΔΑΑ: Εκδόθηκαν οι πρώτες αποφάσεις για τις εκκρεμείς υποθέσεις ΦΠΑ

admin

Αθηναϊκή Στρωματοποιία: Άνοιγμα σε ξενοδοχεία και παραγωγές για τρίτους

admin

Η εξαγορά που βάζει Αυστριακούς στην παραγωγή φέτας

admin

Διασύνδεση Σαντορίνης: Η Hellenic Cables προσωρινός ανάδοχος

admin

Σε νέες business ανοίγεται η οικογένεια Παντελιάδη

admin

Green Panda: Νέα υπηρεσία για πώληση smartphones από το σπίτι

admin

Seanergy: Καθαρά κέρδη $10,6 εκατ. το τέταρτο τρίμηνο, έκτακτο μέρισμα

admin