Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γουόρεν Μπάφετ πούλησε εκατομμύρια μετοχές της Apple και της Bank of America

Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει αρχίσει να περιορίζει τις θέσεις του σε μετοχές, αυξάνοντας τη ρευστότητα της Berkshire Hathaway στα επίπεδα ρεκόρ των 277 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η Berkshire πούλησε ένα μεγάλο μέρος της θέσης στην Apple παρότι η εταιρεία ανακοίνωσε νέα ιστορικά υψηλά λειτουργικών κερδών. 

Ο Μπάφετ πούλησε συγκεκριμένα περίπου 390 εκατομμύρια μετοχές της Apple το δεύτερο τρίμηνο 2024 και είχε πουλήσει άλλα 115 εκατομμύρια μετοχές το πρώτο τρίμηνο 2024 ενώ η τιμή της μετοχής της Apple είχε άνοδο 23%. 

Παρόλα αυτά στις 30 Ιουνίου εξακολουθεί να κατέχει περίπου 400 εκατομμύρια μετοχές της Apple αξίας 84,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, η Berkshire Hathaway πούλησε επίσης περισσότερα από 3,8 δισεκατομμύρια μετοχές της Bank of America, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη μετοχική της συμμετοχή.

Τα μετρητά της Berkshire Hathaway αυξήθηκαν στα 276,9 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 189 δισεκατομμύρια δολαρίων  τρεις μήνες νωρίτερα, κυρίως επειδή η Berkshire εισέπραξε από καθαρές πωλήσεις μετοχών κεφάλαια ύψους 75,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο η Berkshire πούλησε περισσότερες μετοχές από όσες αγόρασε.

Τα κέρδη δεύτερου τριμήνου από τις δεκάδες επιχειρήσεις της Berkshire αυξήθηκαν κατά 15% στα 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ή περίπου 8.073 δολάρια ανά μετοχή Κατηγορίας Α, από 10,04 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Σχεδόν το ήμισυ αυτών των κερδών προήλθε από αναδοχές και επενδύσεις στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις της Berkshire.

Η επιλογή του Μπάφετ να αυξήσει τα μετρητά της Berkshire μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν βρίσκει ολόκληρες επιχειρήσεις ή μετοχές για να αγοράσει σε δίκαιες τιμές, όπως κατ΄ επανάληψη έχει πει.

Πιο πιθανό είναι όμως να αντανακλούν ανησυχίες για την ευρύτερη οικονομία των ΗΠΑ, καθώς τα τελευταία στοιχεία την Παρασκευή έδειξαν επιβράδυνση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από τον Οκτώβριο του 2021, γεγονός ότι ώθησε τους αναλυτές να εκτιμήσουν ότι η οικονομία χάνει την αναπτυξιακή της δυναμική. 

Related posts

Ισπανία: Αρνήθηκε να παραιτηθεί ο πρώην υπουργός Μεταφορών στον απόηχο του φερόμενου σκανδάλου με τις μάσκες

admin

Μετά το Ισραήλ, ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν μεταβαίνει στο Κατάρ

admin

ΟΗΕ: Χωρίς να κατονομάζει, ο Αντόνιο Γκουτέρες κατηγορεί το Ισραήλ για παραπληροφόρηση

admin

ΗΠΑ: Έχασε τις εκτιμήσεις ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης

admin

Η Ρωσία χαρακτήρισε τον επιχειρηματία Τίνκοφ ως “ξένο πράκτορα”

admin

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες, ιδίως αεροπορικές, προειδοποιούν ότι τα υψηλά κόστη θα μειώσουν τα κέρδη τους

admin

ΗΠΑ: Αμερικανός πρώην πρεσβευτής κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κούβας

admin

Ισραηλινοί σκότωσαν Παλαιστίνιο αγρότη σε προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο

admin

Ρωσία: Σβήστηκε πυρκαγιά σε διυλιστήριο κοντά στο μεγάλο λιμάνι Νοβοροσίσκ

admin