Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα είναι το ξενοδοχείο The Ilisian, ο νέος προορισμός της Αθήνας

Το ξενοδοχείο Hilton αποτέλεσε για δεκαετίες, πέρα από τα άλλα, ένα σύμβολο αισθητικής. Ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητά του συνέθεταν έναν προορισμό με συγκεκριμένη ταυτότητα. Στην ίδια βάση, το νέο εγχείρημα επιχειρεί όχι απλώς να αντικαταστήσει ένα ξενοδοχείο, αλλά να δημιουργήσει μια νέου τύπου εμπειρία και το κυριότερο να διαμορφώσει μια κουλτούρα κοσμοπολιτισμού σε ένα περιβάλλον σχεδιασμένο να είναι σταθερά και διαρκώς μοντέρνο.


Ο χώρος της εξωτερικής πισίνας


Για πρώτη φορά στην Αθήνα θα δημιουργηθούν υπηρεσίες και χώροι που βλέπουμε σπάνια ακόμα και σε σημαντικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα του εξωτερικού. Από τα σχέδια που βγαίνουν στο φως, φαίνεται ότι η σημασία στη λεπτομέρεια είναι η μέθοδος με την οποία θα επιχειρηθεί να εκπληρωθούν οι προσδοκίες του κοινού, αλλά και η πρόθεση των ιδιοκτητών να δημιουργήσουν έναν πολυχώρο πραγματικά καινοτόμο. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι το The Ilisian σχεδιάζεται με τρόπο που να μπορεί να συνδεθεί συναισθηματικά με το κοινό της πόλης και τους επισκέπτες του.


Το The Ilisian, που πήρε το όνομά του από τον ποταμό Ιλισό και τη γειτονιά των Ιλισίων, θα συνδυάζει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με κατοικίες των βραβευμένων brands Conrad και Waldorf Astoria της Hilton με χώρους γαστρονομίας, ψυχαγωγίας, ευεξίας, επιλεγμένα καταστήματα, συνεδριακές εγκαταστάσεις, καθώς και μια σύγχρονη λέσχη μελών. Το νέο αυτό οικοσύστημα πολλαπλών χρήσεων και εμπειριών φιλοδοξεί να αναδείξει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης, προσφέροντας εμπειρίες της αυθεντικής και σύγχρονης Αθήνας.





Η αναγέννηση του The Ilisian υπόσχεται να αναδείξει την Αθήνα ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη φιλοξενία. Το ξενοδοχείο Conrad Athens αποκτά για πρώτη φορά παρουσία στην Ελλάδα και θα περιλαμβάνει 278 δωμάτια και σουίτες με θέα στην Αθήνα, καθώς και μία mega suite 400 τ.μ. Επιπλέον, θα αναπτυχθούν 18 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences και 37 κατοικίες Waldorf Astoria Residences στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου.


Σε ό,τι αφορά την εσωτερική διακόσμηση των δωματίων, θα δούμε έναν συνδυασμό mid-century αισθητικής και σύγχρονης κομψότητας. Η έμπνευση αντλήθηκε από το ξενοδοχείο Hilton της δεκαετίας του 1960 και το σχεδιαστικό ήθος είναι ένας φόρος τιμής στο αρχιτεκτονικό και καλλιτεχνικό κλίμα της εποχής, με καθαρές γραμμές, τολμηρά γεωμετρικά μοτίβα και μια αρμονική παλέτα απαλών τόνων και ζωηρών στοιχείων. Αυτή η συγχώνευση κλασικών και μοντέρνων στοιχείων δημιουργεί μια διαχρονική, φιλόξενη ατμόσφαιρα που αποτίνει φόρο τιμής τόσο στο ιστορικό παρελθόν του ξενοδοχείου όσο και στο δυναμικό παρόν του νέου προορισμού.


Ο σχεδιασμός του έργου ακολούθησε τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, ενσωματώνοντας κορυφαίες διεθνείς πρακτικές ενεργειακής απόδοσης. Η καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική ταυτότητα του The Ilisian διαφυλάσσει και αναδεικνύει όλα τα εμβληματικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, όπως οι προσόψεις που δημιούργησε ο Γιάννης Μόραλης.


Το νέο κτίριο της πισίνας κατασκευάστηκε στη θέση που προβλεπόταν από τους αρχικούς μελετητές του έργου και ο σχεδιασμός των AETER Architects ακολουθεί το ύψος και τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της βάσης του συγκροτήματος. Κύριο χαρακτηριστικό είναι ο πωρόλιθος σε χρώμα ώχρας, οι λευκές κιονοστοιχίες και οι τοιχοποιίες από μαρμάρινα Claustra.

Για τον σχεδιασμό της λέσχης μελών του The Ilisian, που θα καταλαμβάνει έναν χώρο τριών επιπέδων και 5.000 τ.μ., το γραφείο εσωτερικής διακόσμησης, AvroKO, εμπνεύστηκε από την καλλιτεχνική μποέμ νοοτροπία αντανακλώντας την κληρονομιά της τοποθεσίας του και τη δημιουργική πινελιά του Γιάννη Μόραλη και της ομάδας Armos Art, που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 για να προωθήσει την ελληνική παράδοση στη ζωγραφική. Ο σχεδιασμός ενσωματώνει επιπλέον στοιχεία της μοντέρνας αρχιτεκτονικής, μέσω της ανοιχτής διαρρύθμισης, με μαλακές οροφές και χρήση μαρμάρων, μεταξύ άλλων, σε όλους τους χώρους. Η επίπλωση φέρει αέρινα φινιρίσματα που έρχονται σε αντίθεση με πλούσια φυσικά δέρματα και υφάσματα, ενισχύοντας την εμπειρία των επισκεπτών στα μπαρ, αμφιθέατρα και τους χώρους ευεξίας. Σε ό,τι αφορά τα εστιατόρια και τα μπαρ, το The Ilisian εισάγει περισσότερες από δέκα γαστρονομικές και ψυχαγωγικές προτάσεις, με καινοτόμες ιδέες, καθιερώνοντάς το ως πολυσχιδή κόμβο ψυχαγωγίας της πόλης.

Στόχος του The Ilisian είναι να αποτελέσει μια αφετηρία σε μια νέα εποχή για την Αθήνα.






--.GR

Related posts

Το “ωμό” απαστερίωτο γάλα γίνεται τάση – Πόσο επικίνδυνο είναι;

admin

Ελλάδα που… τρως τα supercars σου

admin

Ελλάδα: Οποιος πρόλαβε, πρόλαβε με τα ηλεκτρικά;

admin

Αργεντινή: Ο πληθωρισμός έπεσε στο 8,8% τον Απρίλιο, όμως γίνεται πλέον αισθητή η ύφεση

admin

Προϋπολογισμός 2024 – Κικίλιας: Με 990 νέα στελέχη ενισχύεται το Πυροσβεστικό Σώμα

admin

Τζάνετ Γέλεν: «Έκανα λάθος σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού»

admin

Προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις: Οι παγίδες στη διαδικασία υποβολής – Τι πρέπει να γνωρίζουν μισθωτοί – συνταξιούχοι

admin

Επίδομα θέρμανσης: Έως 800 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι – Πότε οι πληρωμές

admin

Ο Τσίπρας, οι ευρωεκλογές και ο «πρωινάδικος», οι ψεκασμένες μηνύσεις, οι συζητήσεις Β. και Χ. για την Ελλάκτωρ, το τετ α τετ Σταθόπουλου-Τσαμάζ και η NOVA

admin