Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Πώς «διάβασαν» έξι διεθνείς οίκοι τα αποτελέσματα της Eurobank

Πώς «διάβασαν» έξι διεθνείς οίκοι τα αποτελέσματα της Eurobank

Έξι διεθνείς οίκοι “διάβασαν” και ανέλυσαν τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου της τράπεζας, δίνοντας κυρίως συστάσεις αγοράς για την τράπεζα.

Κοινό τόπο σε όλες τις αξιολογήσεις αποτελεί η θετική αναθεώρηση των στόχων. Στέκονται δε ιδιαίτερα και στα αποτελέσματα της Ελληνικής Τράπεζας.

Morgan Stanley 

Η Morgan Stanley σημειώνει ότι η Eurobank ξεπέρασε τις προβλέψεις τόσο της ίδιας όσο και της αγοράς το δεύτερο τρίμηνο, λόγω καλύτερων καθαρών εσόδων από τόκους, αλλά και καλύτερης εικόνας στα μέτωπα των λειτουργικών δαπανών και των προβλέψεων, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση overweight με στόχο τα 2,68 ευρώ.

Goldman Sachs 

Τα κέρδη προ φόρων της Eurobank, στα 426 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, ξεπέρασαν τις προβλέψεις της Goldman Sachs κατά 10% και κατά 3% τις συγκλίνουσες προβλέψεις, τονίζει ο οίκος. Οι λόγοι πίσω από την υπεραπόδοση ήταν, όπως λέει, τα οριακά καλύτερα καθαρά έσοδα από τόκους και τα ισχυρότερα αποτελέσματα της Ελληνικής.

Με βάση τα παραπάνω διατηρεί τη σύσταση «αγοράς» και την τιμή-στόχο των 2,5 ευρώ για τη μετοχή.

Deutsche Bank 

Η Deutsche Bank επισημαίνει ότι οι λειτουργικές τάσεις για την τράπεζα ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων το δεύτερο τρίμηνο, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση buy και τιμή-στόχο στα 2,75 ευρώ. Τα αποτελέσματα παρέχουν εξασφάλιση για ισχυρές επιδόσεις στο σύνολο της χρήσης, ενώ υπάρχει αξιόλογη προοπτική περαιτέρω upside για τη μετοχή από την ενοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας.

Jefferies 

Η Jefferies τονίζει ότι η τράπεζα εμφάνισε ισχυρά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, με τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται 8% υψηλότερα των προβλέψεων. Η Eurobank ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στα καθαρά έσοδα από τόκους και τις προμήθειες. Ο οίκος διατηρεί σύσταση buy με τιμή-στόχο στα 2,7 ευρώ, περίπου 30% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.

UBS 

Για ισχυρές επιδόσεις από την τράπεζα κάνει λόγο και η UBS δαιτηρώντας σύσταση «αγοράς» με τιμή-στόχο στα 2,6 ευρώ. Ο οίκος θεωρεί ότι η μετοχή έχει ελκυστική αποτίμηση, ιδίως με δεδομένη την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας και την προοπτική διανομής πρόσθετων κεφαλαίων, πάνω από τον στόχο της διοίκησης για βασικό κεφαλαιακό δείκτη CET1 στο 14,5%.

Τέλος, η Axia σε έκθεσή της επισημαίνει ότι η τράπεζα ανακοίνωσε ισχυρό σετ αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Τα μεγέθη στηρίχθηκαν στα ανθεκτικά καθαρά έσοδα από τόκους, ενώ η τράπεζα υπεραπέδωσε έναντι των εκτιμήσεων και σε όρους κερδών από προμήθειες, καθώς αυξήθηκαν 8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ο οίκος επαναδιατυπώνει τη θετική του στάση για τη μετοχή, διατηρώντας σύσταση “buy” και τιμή-στόχο στα 3 ευρώ, σημειώνοντας ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με λόγο τιμής προς λογιστική αξία στο 0,76.

#Eurobank #ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ #τραπεζα

Related posts

Autohellas: Πού θα κατευθυνθούν τα αντληθησόμενα κεφάλαια-Πώς κατανεμήθηκαν οι ομολογίες

admin

Το Alpha ETF FTSE Large Cap συμπληρώνει 15 χρόνια

admin

Intracom: Πωλήθηκε το 27,6% της Κλουκίνας-Λάππας έναντι €11,1 εκατ.

admin

ΧΑ: Στην Κύρια Αγορά οι μετοχές της Performance Technologies

admin

Cenergy: Πρόταση για διανομή μεικτού μερίσματος €0,05 ανά μετοχή

admin

BriQ Properties: Διάθεση μετοχών προς την CEO και το προσωπικό

admin

ΟΤΕ: Την ακύρωση 8,24 εκατ. ιδίων μετοχών αποφάσισε η ΓΣ

admin

Motor Oil: Στo €1,1628/μετοχή το καθαρό υπόλοιπο μερίσματος-Πότε καταβάλλεται

admin

Ideal Holdings: Άλμα 63% στα EBITDA το α’ τρίμηνο

admin