Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση στη Βουλή για την ψυχική υγεία

Νίκος Ανδρουλάκης

Παρέμβαση στη Βουλή για την ψυχική υγεία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην Αθήνα για να παρέμβει κοινοβουλευτικά στη συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία – η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη δίνει έμφαση και στην πολιτική ανάδειξη των θεμάτων με τον τρόπο που κάνει επί ηγεσίας του.

«Οσο, κ. Γεωργιάδη, βαφτίζετε “μεταρρυθμίσεις” τα μπαλώματα, βάζοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί, θα κάνετε μία τρύπα στο νερό», ανέφερε ο Ανδρουλάκης δίνοντας έμφαση στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, ως προνομιακό πεδίο του ΠΑΣΟΚ, και τονίζοντας πως «κανένα κράτος δεν μπορεί να επιβιώσει και να ευημερήσει πραγματικά, αν δεν είναι κράτος δικαίου και κοινωνικό κράτος».

Είχε προηγηθεί ένα διήμερο στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε σε προεκλογικό ρυθμό τα Ανώγεια, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις στν μνήμη του καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη. Στο Μεϊντάνι συναντήθηκε και με τον ηθοποιό (και υποψήφιο ευρωβουλευτή) Μιχάλη Αεράκη, ο οποίος δήλωσε την υποστήριξη στην υποψηφιότητά του.

 Παύλος Γερουλάνος

Είκοσι ερωτήσεις για τη δημόσια περιουσία

Με τα μάτια στραμμένα στην είσοδό του στον δεύτερο γύρο, ο Παύλος Γερουλάνος άρχισε τις τελευταίες μέρες να γίνεται πιο αιχμηρός προς τους συνυποψηφίους του που δεν βρίσκονται μέσα στη Βουλή – με δεδομένο πως τόσο ο Χάρης Δούκας όσο και η Αννα Διαμαντοπούλου, δύο εκ των διεκδικητών των θέσεων, δεν είναι σήμερα βουλευτές.

Σε αυτό το πλαίσιο, αλλά και με στόχο να αναδείξει τα πολιτικά στοιχεία της δικής του υποψηφιότητας, ο Γερουλάνος παρενέβη στη Βουλή για το Υπερταμείο, ως αρμόδιος τομεάρχης, με είκοσι ερωτήσεις για τη δημόσια περιουσία και τη διαχείριση της κυβέρνησης. «Ενας πρωθυπουργός που έχει απολέσει τη δυνατότητα του να κυβερνάει πρέπει να φύγει χθες» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ χθες σε άρθρο του (capital.gr) σχολίασε για τις εργασιακές συνθήκες πως η ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή του ανθρώπου είναι «θεμέλιο κάθε στιβαρής κοινωνίας».

Τις επόμενες μέρες ο Γερουλάνος ξεκινάει και πρόγραμμα περιοδειών, με πρώτο σταθμό τη Βόρεια Ελλάδα.

Αννα Διαμαντοπούλου

Πυρά στην κυβέρνηση για τη δημόσια υγεία

Τα βέλη της προς την πλευρά της κυβέρνησης ρίχνει αυτές τις μέρες η Αννα Διαμαντοπούλου, γνωρίζοντας πως τουλάχιστον σε πρώτη φάση αυτό που της καταλογίζεται από τους συνυποψηφίους της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι πως, απουσιάζοντας δέκα χρόνια από τα κομματικά πράγματα, βρίσκεται πιο κοντά ιδεολογικά με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Η κυβέρνηση της Ν∆ και του κ. Μητσοτάκη έχει µπει σε ανεπίστρεπτη πορεία φθοράς και πολιτικής αδυναµίας, η οποία θα επιδεινώνεται όσο περνά ο χρόνος» ανέφερε («Παραπολικά»).

Στόχος της για το επόμενο διάστημα είναι σε κάθε δημόσια παρουσία να «ανεβάζει» ένα κεντρικό πολιτικό θέμα, όπως έκανε και χθες με τη δημόσια υγεία: «Το ΕΣΥ έχει φτάσει στο σημείο μηδέν γιατί δεν έγινε ούτε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης και έχει ξεπερασμένες δομές από την προηγούμενη 20ετία. Μεταρρυθμιστικές προτάσεις και λύσεις υπάρχουν. Δυστυχώς η ΝΔ δεν τις άγγιξε» ανέφερε χαρακτηριστικά (Talk Radio) – η ίδια έχει στόχο μια συνολική παρουσίαση του προγράμματός της τον Σεπτέμβριο.

Χάρης Δούκας

Επιστροφή με μέτρα κατά της διαφθοράς

Στην Αθήνα, για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, βρέθηκε χθες ο Χάρης Δούκας, ύστερα από το ταξίδι στο Παρίσι και τη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που γίνονται, ο δήμαρχος Αθηναίων εξήγγειλε 6 μέτρα και 15 πρωτοβουλίες κατά της διαφθοράς –παράλληλα, στρέφοντας τα βέλη του και προς το Μέγαρο Μαξίμου (στο οποίο αποδίδει ευθύνες και για την οικονομική εξάρτηση της αυτοδοίκησης από την κεντρική διοίκηση), ο Δούκας κατήγγειλε την κυβέρνηση σε ανάρτησή του για «αναξιοκρατία» στην τοποθέτηση των γενικών γραμματέων. Εντός της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, μια από τις κόντρες του δημάρχου με τον Κώστα Μπακογιάννη αφορούσε το ζήτημα της καθαριότητας, με τον πρώτο να σχολιάζει πως «δεν τιμά» τον προκάτοχό του «ο θλιβερός ρόλος του εργολάβου της κυβέρνησης».

Σήμερα ο Δούκας θα βρεθεί στην Κω, απ’ όπου θα επιστρέψει στην Αθήνα για την κηδεία του εργαζομένου που έχασε τη ζωή του στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Το TikTok του Κατρίνη και ο αγώνας δρόμου του Κανελλάκη

Τον λογαριασμό του στο TikTok, το πιο διαδεδομένο κοινωνικό δίκτυο για τις νεότερες γενιές, εγκαινίασε χθες ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει τις περιοδείες του – με τελευταίο σταθμό τη Σύρο. Από εκεί, έκανε εκτενή αναφορά στη νησιωτική πολιτική της κυβέρνησης: «Υπάρχει αναπτυξιακό πρόγραμμα για να ενισχυθεί η ζωή στα νησιά; Υπάρχει αντιστοίχιση με πολιτικές για το δημογραφικό προκειμένου να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στα νησιά; Νησιωτική πολιτική σημαίνει τολμηρές πολιτικές, φορολογικά κίνητρα για να στηριχθεί η ζωή και η οικονομική δραστηριότητα στα νησιά», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνάντησή του με πολίτες. Επόμενος σταθμός του Κατρίνη, που ποντάρει πολύ στη δύναμη που έχει στην Πελοπόννησο, αλλά και σε ένα πιο αριστερόστροφο ακροατήριο της Αττικής, είναι τα Μέγαρα.

Στο κυνήγι των υπογραφών βρίσκεται και ο Γιάννης Κανελλάκης: «Οργώνουμε την Ελλάδα, συναντάμε και μιλάμε με πολίτες σε διάφορες περιοχές του ευλογημένου τόπου μας, για τα προβλήματά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Related posts

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ

admin

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο

admin

Νικώντας τον φόβο

admin

Κασσελάκης: Να σταματήσει ο Μητσοτάκης να κρύβεται – Πώς απόκτησε πρόσβαση η Ασημακοπούλου στα δεδομένα;

admin

«Μην το αποκαλείς Grexit, σκέψου το σαν time out»

admin

Μητσοτάκης από Greek House: Πόλος γεωπολιτικής σταθερότητας κι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα

admin

Σύγχυση

admin

Τέσσερα χρόνια ενάμισι κόμμα

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin