Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πού στοχεύει το 29ο fund της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων

Ανεβάζει ταχύτητες η ΕΑΤΕ (Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων) η οποία λίγες εβδομάδες μετά την επένδυσή της στο 28ο fund ανακοινώνει την σύσταση του 29ου fund όπου συμμετέχει, με την επωνυμία ELBRIDGE CAPITAL FUND I.

Τα συνολικά κεφάλαια του νέου fund είναι 23,99 εκατ. ευρώ, ενώ εκτός από την ΕΑΤΕ συμμετέχουν και κάποιες συστημικές τράπεζες. Το νέο fund, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καλύψει χρηματοδοτικές ανάγκες των εταιρειών που σχετίζονται με:

  1.  Την οργανική τους ανάπτυξη
  2. Συγχωνεύσεις και εξαγορές
  3. Ανακεφαλαιοποίηση/αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής τους δομής, με απώτερο στόχο τη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη αυτών των εταιρειών καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μέχρι σήμερα η ΕΑΤΕ έχει συμμετοχές σε 28 funds που έχουν δημιουργήσει χρηματοδοτική δεξαμενή που ξεπερνάει το 1,8 δισ. ευρώ.

Η ΕΑΤΕ, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει - ο πρόεδρος της ΕΑΤΕ, Χάρης Λαμπρόπουλος μέχρι το τέλος του χρόνου θα συμμετέχει σε 35 funds που θα χρηματοδοτήσουν την ελληνική καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται η ανακοίνωση άλλης μιας συμμετοχής της ΕΑΤΕ ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έγινε και η εναρκτήρια εκδήλωση του CORALLIA VENTURES Technology Transfer A.K.E.Σ. όπου συμμετέχει η ΕΑΤΕ από κεφάλαια του “AccelerateTT”.

Ο πρόεδρος της ΕΑΤΕ Χ. Λαμπρόπουλος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε ότι «η υπογραφή της σύμβασης για το CORALLIA VENTURES TT, με συμμετοχή της ΕΑΤΕ από κεφάλαια του “AccelerateTT” και ιδιωτικών και θεσμικών κεφαλαίων, μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς απευθύνεται στον δυναμικό και πολλά υποσχόμενο τομέα της εξωστρέφειας της έρευνας και της καινοτομίας της Πατρίδας μας. Παράλληλα, αναδεικνύει ότι τα σχετικά επενδυτικά προγράμματα που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, καθώς απευθύνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών με συμπληρωματικότητα και αποτελεσματικότητα».

Το fund στοχεύει στη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων πρώιμου σταδίου με υψηλές προοπτικές κλιμάκωσης που έχουν προκύψει από τη μεταφορά τεχνολογίας, αποκαλύπτοντας ανατρεπτικές και ανεκμετάλλευτες τεχνολογίες στο ελληνικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της μεταφοράς τεχνολογίας στην Ελλάδα. Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι μια ενισχυμένη σύνδεση μεταξύ έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Στο ίδιο πλαίσιο η ΕΑΤΕ με τη διοίκηση του Elevate Greece εξετάζουν νέες κινήσεις, που θα ενδυναμώσουν το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, το οποίο έχει καταφέρει, παρά τις δυσκολίες, να διατηρήσει τη δυναμική του, με αρκετές ελληνικές startups να εξασφαλίζουν επενδύσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να επεκτείνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Related posts

Βογιατζόγλου: Κέρδη 1,6 εκατ. ευρώ το 2023, αύξηση τζίρου 8,35%

admin

Grivalia Hospitality: Με τη Six Senses Hotels η νέα μονάδα στους Πεταλιούς

admin

Alpha Bank: Μέρισμα 122 εκατ. ευρώ, το μήνυμα Ψάλτη

admin

Revoil: Στα 602,23 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο

admin

Το πρώτο ελληνικό ενεργειακό Α/Κ Επιχειρηματικών Συμμετοχών

admin

Η ΙΟΝ εξαγόρασε το 75% της Λάβδας

admin

Στη Θεσσαλία τα έσοδα του νέου τεύχους «Μάθε Φάε Ζήσε» των My market

admin

ΕΥΔΑΠ: Στο τραπέζι επιστροφή κεφαλαίου, προσέλαβε σύμβουλο

admin

Aegean: Ασκεί τα warrants το δημόσιο, εξαγορά εισηγείται ο Ευτ. Βασιλάκης

admin