Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν στο Reuters ότι το Ισραήλ δεν θέλει ολοκληρωτικό πόλεμο

Το Ισραήλ θέλει να χτυπήσει τη Χεζμπολάχ, αλλά όχι να παρασύρει τη Μέση Ανατολή σε ολοκληρωτικό πόλεμο, δήλωσαν δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι τη Δευτέρα μετά την επίθεση με ρουκέτα που σκότωσε 12 παιδιά και εφήβους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν, μεταδίδει το Reuters. 

Δύο άλλοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο Reuters ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για ένα σενάριο λίγων ημερών μαχών μετά την επίθεση του Σαββάτου σε αθλητικό γήπεδο σε μια πόλη των Δρούζων για την οποία κατηγόρησε την υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ. Η Χεζμπολάχ αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό.

Και οι τέσσερις Ισραηλινοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ένας ανώτερος αξιωματούχος και μια διπλωματική πηγή, μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας και δεν έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ για αντίποινα.

“Η εκτίμηση είναι ότι η απάντηση δεν θα οδηγήσει σε ολοκληρωτικό πόλεμο”, είπε η διπλωματική πηγή. “Αυτό δεν θα ήταν προς το συμφέρον μας σε αυτό το σημείο”.

Σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του τη Δευτέρα – αφού επισκέφθηκε τον τόπο της επίθεσης – ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε: “Το κράτος του Ισραήλ δεν πρόκειται και δεν μπορεί να το αφήσει να περάσει. Η απάντησή μας θα έρθει και θα είναι σκληρή”.

Σύμφωνα εξάλλου με την ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth η απάντηση του Ισραήλ θα είναι “περιορισμένη, αλλά σημαντική”. Η εφημερίδα επικαλείται αξιωματούχους για τις πληροφορίες της χωρίς να τους κατονομάζει. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι επιλογές κυμαίνονται από περιορισμένη επίθεση σε υποδομές, συμπεριλαμβανομένων γεφυρών, σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και λιμανιών, έως πλήγμα σε αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ ή στόχευση διοικητών της Χεζμπολάχ.

Ο Πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε εξάλλου ότι οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο θα είχε “σοβαρές συνέπειες” για το Ισραήλ, όπως ανέφεραν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα. 

Related posts

Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι μετά από κατάρρευση κτιρίου

admin

Ρωσία: Στον κατάλογο καταζητουμένων η στενή συνεργάτιδα του Ναβάλνι, Μαρία Πεβτσίχ

admin

Εκδόθηκε στο Βέλγιο από την Ουγγαρία ο “Πάμπλο Εσκομπάρ της Βραζιλίας”

admin

Rolco ΒΙΑΝΙΛ: Άνοιγμα στην αμερικανική αγορά με την πρωτοποριακή σειρά προϊόντων MyPlanet

admin

Γερμανία: Υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο οι βιομηχανικές παραγγελίες

admin

Πυροβολούνται όσοι βγαίνουν από το νοσοκομείο αλ-Σίφα – Το Ισραήλ λέει πως αναχαίτισε πύραυλο των Χούθι

admin

Χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, μπλοκάρουν τον ευρωπαϊκό νόμο για τους εργαζόμενους σε ψηφιακές πλατφόρμες

admin

Αμετάβλητα κράτησε τα επιτόκια της η Τράπεζα της Ιαπωνίας

admin

Προς υπηρεσιακή κυβέρνηση οδεύει η Ολλανδία – Πιθανός μήνας εκλογών ο Νοέμβριος

admin