Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οδύνη στις κηδείες των 12 παιδιών που σκοτώθηκαν στα Υψίπεδα του Γκολάν: Αποδοκίμασαν Ισραηλινούς υπουργούς που παραβρέθηκαν

Σε κλίμα οδύνης έγιναν οι κηδείες των 12 παιδιών και εφήβων που σκοτώθηκαν όταν ρουκέτες έπληξαν γήπεδο σε κοινότητα Δρούζων στα Υψίπεδα του Γκολάν, περιοχή που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ. Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, πρόκειται για χτύπημα της Χεζμπολάχ, κάτι που η λιβανέζικη οργάνωση αρνείται.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι το λιβανέζικο ισλαμιστικό κίνημα θα πληρώσει “ακριβά” την επίθεση, που έπληξε το αραβικό χωριό Ματζντάλ Σαμς.

Ο Νετανιάχου επέστρεψε σήμερα στο Ισραήλ, νωρίτερα από το προγραμματισμένο, από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ προκειμένου να προεδρεύσει σε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας μετά την επίθεση με ρουκέτες στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

“Το αεροπλάνο του πρωθυπουργού προσγειώθηκε στο Ισραήλ. Είναι καθ’ οδόν προς το υπουργείο Άμυνας (στο Τελ Αβίβ ) για μια σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας”, ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.

Τα ονόματα των νεκρών παιδιών και εφήβων έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των θυμάτων, που δημοσιοποιήθηκε από τον αντιναύαρχο Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, η επίθεση στο χωριό Ματζντάλ Σαμς προκάλεσε των θάνατο 12 “αγοριών και κοριτσιών” 10 έως 20 ετών. Άλλοι 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νοσοκομεία του Ισραήλ, 19 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Millar Maadad al-Shaar, 10





Alma Ayman Fakhr al-Din, 11





Naji Taher Halabi, 11





Yazan Naif Abu Salah, 12





Izil Nashat Ayoub, 12





Finis Adham Safadi, 12





John Wadie Ibrahim, 13





Hazem Akram Abu Salah, 15





Fajr Laith Abu Salah, 16





Amir Rabi Abu Salah, 16





Nazem Fakher Saeb… pic.twitter.com/GQ3ElGYvQk

— Israel Defense Forces (@IDF) July 28, 2024

Πρόκειται για “την πιο πολύνεκρη επίθεση εναντίον Ισραηλινών αμάχων από την 7η Οκτωβρίου”, είπε ο αντιναύαρχος Χαγκαρί, αναφερόμενος στην επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ που αποτέλεσε το έναυσμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος απειλεί να βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή.

Δρούζοι: Μην πολιτικοποιείτε τις κηδείες των παιδιών μας – “Φύγετε από εδώ, εγκληματίες”

Από την πλευρά τους οι Άραβες Δρούζοι κάτοικοι της περιοχής, ζητούν με επιστολή τους προς το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ να μην πολιτικοποιεί τις κηδείες των παιδιών στα Υψίπεδα του Γκολάν, όπως μεταδίδει το Al Jazeera επικαλούμενο την ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

Εξαγριωμένοι, κάτοικοι του χωριού Ματζντάλ Σαμς αποδοκίμασαν Ισραηλινούς υπουργούς που παραβρέθηκαν στις κηδείες των παιδιών.

Ποιοι είναι οι αραβόφωνοι Δρούζοι

Στο Ισραήλ ζουν 150 χιλιάδες Δρούζοι σε μικρές κοινότητες στα βόρεια της χώρας.

Αποτελούν το 1,5% του πληθυσμού και μαζί με τους Κιρκάσιους είναι οι μόνοι Αραβες που έχουν το δικαίωμα να υπηρετήσουν στον ισραηλινό στρατό.

- The Toc

Related posts

“Μαύρη” η κατάσταση στην Τουρκία: Το όριο πείνας αυξήθηκε ενώ ο κατώτατος “έπεσε” από 482 δολάρια στα 428

admin

Ιταλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο

admin

Η Ρωσία επιβεβαιώνει την δέσμευση της να στηρίξει το στρατό του Μάλι

admin

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο στην Ε.Ε.

admin

Υπ. Άμυνας Ισραήλ: “Ο πόλεμος στην Γάζα είναι υπαρξιακός”

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα επαναλαμβάνει πως θέλει τη συνθηκολόγηση του Κιέβου

admin

Telia: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το β’ τρίμηνο

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 12,7% κατέγραψε ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου

admin

Σλοβακία: Διαδηλώσεις κατά της μείωσης των ποινών για διαφθορά

admin