Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Emirates SkyCargo: Παραγγελία 5 αεροσκαφών Boeing 777Fs ύψους 1 δισ. δολαρίων

Σε παραγγελία επιπλέον πέντε αεροσκαφών μεταφοράς εμπορευμάτων τύπου Boeing 777, με άμεση παράδοση το οικονομικό έτος 2025-2026, προχωρά η mirates SkyCargo, το τμήμα εμπορευματικών αερομεταφορών της  μεγαλύτερης διεθνούς αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο. Η παραγγελία ύψους 1 δισ. δολαρίων ΗΠΑ αυξάνει το συνολικό αριθμό παραγγελιών της αεροπορικής εταιρείας σε 315 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου.

Η Emirates SkyCargo κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους 2024-25 σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις, με σταθερά υψηλούς συντελεστές πληρότητας και χωρητικότητας που ξεπερνούν τα στοιχεία του 2019. Μόλις τα νέα αεροσκάφη τεθούν σε λειτουργία, η διαθέσιμη χωρητικότητα εμπορευμάτων θα αυξηθεί κατά 30%, επιτρέποντας στην αεροπορική εταιρεία να αυξήσει τον διαθέσιμο χώρο σε βασικές αγορές και να εξυπηρετήσει καλύτερα το παγκόσμιο δίκτυο πελατών.

Η Αυτού Υψηλότητα Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου Emirates, δήλωσε: “Η ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας αυξάνεται συνεχώς, ενώ ενισχύεται περαιτέρω από την Οικονομική Ατζέντα του Ντουμπάι, η οποία στοχεύει στον διπλασιασμό του εξωτερικού εμπορίου και στην ενίσχυση της θέσης της πόλης ως παγκόσμιο εμπορικό κόμβο. Η επένδυση που αποσκοπεί στην αύξηση της χωρητικότητας μέσω αεροσκαφών τύπου Boeing 777 μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών και σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στο μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξής μας. Η επόμενη φάση της στρατηγικής μας περιλαμβάνει την πλήρη αξιολόγηση του στόλου εμπορευματικών αερομεταφορών της εταιρείας μας, εξετάζοντας όλες τις επιλογές αεροσκαφών. Στόχος μας είναι να  διασφαλίσουμε ότι είμαστε εξοπλισμένοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς και να ισχυροποιήσουμε τη θέση της Emirates SkyCargo στις αερομεταφορές εμπορευματικού φορτίου σε παγκόσμιο επίπεδο”.

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς το γεγονός ότι η Emirates SkyCargo, η οποία φημίζεται για την καινοτομία κα την άριστη επιχειρησιακή της λειτουργία, επέλεξε για ακόμη μια φορά το αεροσκάφος τύπου Boeing 777 για τις εμπορευματικές μεταφορές, επεκτείνοντας την εμβέλεια του παγκόσμιου δικτύου της”, δήλωσε η Stephanie Pope, πρόεδρος και CEO της Boeing Commercial Airplanes. “Εκτιμούμε βαθύτατα την εμπιστοσύνη της Emirates στην οικογένεια αεροσκαφών ευρείας ατράκτου της Boeing και δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε το μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξής της”.

Με την σταδιακή παράδοση των νέων αεροσκαφών της, η Emirates SkyCargo θα αποσύρει τα παλαιότερα αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων της, ενισχύοντας τη δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να διαθέτει έναν από τους νεότερους και πιο αποτελεσματικούς στόλους στις αερομεταφορές.

Εκτός από την παραγγελία των 10 αεροσκαφών τύπου Boeing 777Fs οι δυνατότητες των εμπορευματικών αερομεταφορών της αεροπορικής εταιρείας θα ενισχυθούν με τα 10 αεροσκάφη τύπου 777-300ERs, τα οποία μετατρέπονται σε αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων, αυξάνοντας τον στόλο εμπορευματικών αερομεταφορών της Emirates με 17 αεροσκάφη μέχρι το τέλος του 2025. Αξιοποιώντας τον επιβατικό στόλο της Emirates, το τμήμα εμπορευματικών μεταφορών θα συνεχίσει να διευκολύνει τη άμεση, αξιόπιστη και αποτελεσματική μεταφορά εμπορευμάτων παγκοσμίως, προσφέροντας στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία με ένα στόλο που αποτελείται από τα αεροσκάφη τύπου 777s, 777-Fs, 747Fs, A350s και A380s. 

Related posts

ΗΠΑ και Ιράν είχαν έμμεσες συνομιλίες με στόχο την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης

admin

Στο ρωσικό διαδίκτυο εμφανίσθηκε ψεύτικη ηχογραφημένη έκκληση της μητέρας του Ναβάλνι προς τη σύζυγό του Γιούλια

admin

Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. στη Μαδρίτη θα συμμετάσχει ο Άδ. Γεωργιάδης

admin

Ο Στόλτενμπεργκ καλεί την Ουκρανία και τους συμμάχους της “να μην χάνουν την ελπίδα” τους έπειτα από δύο χρόνια πολέμου

admin

Βίσκο (ΕΚΤ): Οι εταιρείες ενέργειας να μην επιδιώξουν να ενισχύσουν τα περιθώρια κέρδους αφήνοντας τις τιμές υψηλότερες

admin

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο πέντε ομήρων στη Γάζα και ενημέρωσε τις οικογένειές τους

admin

ΗΠΑ: Αύξηση 0,5% στις τιμές εισαγωγών τον Αύγουστο – Η μεγαλύτερη από την άνοιξη του 2022

admin

Morgan Stanley: Υπερεπενδύσεις στην Κίνα και υποεπενδύσεις στην Ινδία

admin

Οι μάχες μαίνονται στη Λωρίδα της Γάζας παρά τις ελπίδες για εκεχειρία

admin