Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Για εσχάτη προδοσία κατηγορείται Γερμανορώσος δικηγόρος

Για εσχάτη προδοσία κατηγορείται στη Ρωσία ο Γερμανορώσος δικηγόρος Γκερμάν Μόιζχες, ο οποίος κρατείται ήδη σε φυλακή της Μόσχας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, το οποίο επικαλείται ρωσικές δικαστικές αρχές, ο δικηγόρος κατηγορείται ότι βοηθούσε Ρώσους να λάβουν άδεια παραμονής από ευρωπαϊκές χώρες. Στις 5 Ιουνίου η Kölner Stadt Anzeiger είχε μεταδώσει ότι ο δικηγόρος από την Κολωνία συνελήφθη στην Αγία Πετρούπολη και οδηγήθηκε στις φυλακές του Λεφόρτοβο, στη Μόσχα, πληροφορία που είχε επιβεβαιώσει τότε και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα επιπλέον με το πρακτορείο Reuters, ο δικηγόρος μεγάλωσε στη Γερμανία, αλλά επέστρεψε στη Ρωσία ως ενήλικος. Όπως αναφέρει ακόμη το πρακτορείο, ο Γκερμάν Μόιζχες εργάστηκε στην εταιρία συμβούλων Avers Group Germany, η οποία, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, παρέχει επιχειρηματική υποστήριξη και υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας, ενώ βοηθά και εύπορους πολίτες μετασοβιετικών χωρών – και της Ρωσίας – να αποκτήσουν γερμανικές άδειες παραμονής.

Η κατηγορία για εσχάτη προδοσία επισύρει στη Ρωσία ποινή ισόβιας κάθειρξης και σπάνια το δικαστήριο εκδίδει αθωωτική απόφαση για τόσο σοβαρές κατηγορίες. Ο Γκερμάν Μόιζχες έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο πολιτών άλλων χωρών ή κατόχων διπλής υπηκοότητας οι οποίοι κρατούνται στη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει μάλιστα κατά διαστήματα ότι οι ρωσικές αρχές αρνούνται συστηματικά στη Γερμανία την προξενική πρόσβαση στους Γερμανούς κρατούμενους.

-

Related posts

G7: Ο Ζελένσκι υποβάθμισε το ότι δεν συναντήθηκε με τον πρόεδρο Λούλα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής

admin

Μεσανατολικό: Επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου με αντικείμενο τις “ανθρωπιστικές παύσεις” στη Γάζα

admin

G20: Η συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν με τον Αιγύπτιο Σίσι, έπειτα από μία δεκαετία

admin

Κύπρος-Ν. Χριστοδουλίδης: Στόχος μας η δημιουργία συνεργειών για το φυσικό αέριο

admin

Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας

admin

Βουλγαρία: Το κόμμα GERB κέρδισε 68 έδρες στο κοινοβούλιο – Θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο εταίρους συνασπισμού

admin

Ουζμπεκιστάν: Ο πρόεδρος Μιρζίγιοεφ επανεξελέγη για μια επταετή θητεία έπειτα από πρόωρες εκλογές

admin

Οργή στο κόμμα του Ερντογάν: Η Disney “έκοψε” σειρά που εκθείαζε τον Κεμάλ

admin

“Ανεπαρκείς” κρίνει η Καμπέρα τις πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ για τον θάνατο Αυστραλής εργαζόμενης σε ανθρωπιστική οργάνωση

admin