Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Ο «χρησμός» της Axia για τα αποτελέσματα της Metlen

Ο «χρησμός» της Axia για τα αποτελέσματα της Metlen

Ένα σταθερό (solid) σετ οικονομικών αποτελεσμάτων αναμένει από τη Metlen η Axia Research για το β’ τρίμηνο και το α’ εξάμηνο του 2024. Η τιμή στόχος παραμένει στα 48,6 ευρώ με σύσταση buy.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, τα έσοδα β’ τριμήνου θα είναι 9,2% υψηλότερα σε ετήσια βάση, στα 1,26 δισ. ευρώ. Για τα EBITDA, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την προβλεπόμενη πτώση κερδοφορίας από την προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου λόγω των χαμηλότερων τιμών στις διεθνείς αγορές, αναμένει πτώση 3,4% σε ετήσια βάση, στα 206,2 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη θα φθάσουν τα 110,6 εκατ. ευρώ (-11,3% σε ετήσια βάση), καθώς αναμένεται να επηρεαστούν από τις υψηλότερες αποσβέσεις και το αυξημένο καθαρό χρηματοοικονομικό κόστος.

Για το α’ εξάμηνο τα έσοδα εκτιμάται ότι θα κινηθούν κατά 4,3% χαμηλότερα σε ετήσια βάση στα 2,4 δισ. ευρώ, με τα EBITDA α’ εξαμήνου να είναι υψηλότερα κατά 4,6% σε ετήσια βάση στα 458,2 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη αναμένονται κατά 1,8% χαμηλότερα στα 263,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Axia, η απόδοση του β’ τριμήνου της Metlen θα αντικατοπτρίζει την αυξημένη κερδοφορία από τμήματα όπως τα μέταλλα (λόγω του χαμηλότερου ενεργειακού κόστους), τις λύσεις πελατών (καθώς το μερίδιο στην ελληνική λιανική αγορά ενέργειας αυξάνεται) και τη θερμική παραγωγή.

Τονίζει, δε, ότι η εποχικότητα των κερδών είναι στραμμένη προς το β’ εξάμηνο του έτους, προσθέτοντας ότι για το σύνολο του 2024 περιμένει ο όμιλος Metlen να παρουσιάσει EBITDA ύψους 1,073 δισ. ευρώ ή 5,9% υψηλότερα σε ετήσια βάση.

#AXIA RESEARCH #METLEN_ENERGY_&_METALS

Related posts

Intralot: Στις 9 Απριλίου η πρόωρη ολική αποπληρωμή ομολόγου

admin

Ομόλογο Ideal: Μεταξύ 5,5% και 5,9% το εύρος απόδοσης

admin

Το Χρηματιστήριο Αθηνών διοργανώνει το πρώτο «ATHEX Tech Summit 2024»

admin

Space Hellas: Ενίσχυση τζίρου 46,1% το α’ εξάμηνο 2022

admin

Epsilon Net: Έληξε το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών

admin

Δείτε ποιοι απαρτίζουν το νέο ΔΣ της Euroxx

admin

Διελκυστίνδα μεταξύ profit taking και επενδυτικής βαθμίδας στο Χ.Α.

admin

Real Consulting: Εξαγόρασε το υπόλοιπο 40% της γερμανικής Cloudideas

admin

Prodea: Πρόταση διανομής μερίσματος €0,255 ανά μετοχή για το 2022

admin