Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα προς συνεργάτες του: Ο Μπάιντεν πρέπει να επανεξετάσει την υποψηφιότητά του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του Τζο Μπάιντεν για νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου έχουν μειωθεί σημαντικά και εξέφρασε την άποψη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του, μετέδωσε την Πέμπτη η Washington Post, επικαλούμενη πολυάριθμες πηγές με γνώση του θέματος.

Η Νάνσι Πελόζι πίσω από την προτροπή του Άνταμ Σιφ προς τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πιστεύουν πως η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ήταν πίσω από την προτροπή του βουλευτή Άνταμ Σιφ προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και πως η ίδια είπε στον Μπάιντεν ότι δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δήλωσε μια ανώτατη πηγή από τον Λευκό Οίκο, με άμεση γνώση του θέματος.

Ο Σιφ είπε, σε μια δήλωση χθες, ότι διατηρεί “σοβαρές ανησυχίες” σχετικά με το αν ο Μπάιντεν μπορεί να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώτος Δημοκρατικός που εξέφρασε την άποψή του μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σαββάτου σε βάρος του πρώην προέδρου. Η προεκλογική ομάδα του Τζο Μπάιντεν πίστευε πως το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Τραμπ τραυματίστηκε στο δεξί αυτί του, άμβλυνε τις εκκλήσεις προς τον Αμερικανό πρόεδρο να αποσυρθεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο, πριν από τη δήλωση του Σιφ.

“Η Νάνσι βρίσκεται πίσω από αυτό. Δεν χάνει ευκαιρία. Ο Σιφ δεν θα έκανε την κίνηση αυτή χωρίς την έγκρισή της”, επισήμανε η πηγή, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η Πελόζι είναι “πεπεισμένη ότι το δημόσιο αίσθημα είναι κατά του προέδρου των ΗΠΑ και ότι εκείνος δεν μπορεί να το αλλάξει”, συμπλήρωσε η πηγή.

Το γραφείο της Πελόζι και ο Λευκός Οίκος δεν έχουν ανταποκριθεί σε αιτήματα να σχολιάσουν σχετικά.

Η Νάνσι Πελόζι, ένα από τα μέλη του κόμματος του Μπάιντεν με τη μεγαλύτερη επιρροή και σταθερή παρουσία στην Ουάσιγκτον εδώ και δεκαετίες, συνηθίζει να παραθέτει ένα απόσπασμα από μια ομιλία που είχε εκφωνήσει ο πρώην πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν στις συναντήσεις για την ηγεσία, σύμφωνα με την πηγή. Στην ομιλία, ο Λίνκολν έλεγε “Με το κοινό αίσθημα, τίποτα δεν μπορεί να αποτύχει. Χωρίς αυτό, τίποτα δεν μπορεί να επιτύχει”.

Διαβάστε ακόμα: 

Related posts

Τουρκία: Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία, στην επαρχία Μαλάτια

admin

Τεταμένο κλίμα στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας, λόγω της μεταναστευτικής πίεσης

admin

Εντείνεται η διεθνής πίεση για νέα ανακωχή Ισραήλ – Χαμάς

admin

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας ακυρώνει ταξίδι στις Βρυξέλλες λόγω νοσηλείας

admin

Ο Πούτιν ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024 – Και κανείς δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο

admin

Μπάιντεν από Ισραήλ: Η Χαμάς χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος – Φαίνεται ότι για το νοσοκομείο ευθύνεται η Ισλαμική Τζιχάντ

admin

HSBC: Υπερδιπλασίασε τα κέρδη της στο α’ εξάμηνο – Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών

admin

Αίγυπτος: Ποινή φυλάκισης έξι μηνών χωρίς αναστολή στον επικεφαλής της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης πριν από τις προεδρικές εκλογές

admin

Γαλλία: Ο νέος ΥΠΕΞ μεταβαίνει στο Κίεβο

admin