Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Αμερικανού δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς

Συνεχίστηκε σήμερα η κεκλεισμένων των θυρών δίκη του Αμερικανού δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς στο Γεκατερίνμπουργκ, την πόλη όπου συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου του 2023 για “κατασκοπεία”, μια κατηγορία που ποτέ δεν στοιχειοθέτησε η Ρωσία.

Η ακροαματική διαδικασία, η δεύτερη μετά την έναρξη της δίκης στις 26 Ιουνίου, ξεκίνησε αργά το πρωί στην πόλη των Ουραλίων, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο δικαστικό μέγαρο.

Καμία άλλη πληροφορία δεν έγινε γνωστή.

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal τελεί υπό κράτηση εδώ και 16 μήνες.

Ο ίδιος, ο εργοδότης του, οι συγγενείς του και η χώρα του απορρίπτουν με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες σε βάρος του περί κατασκοπείας που επισείουν ποινή κάθειρξης 20 ετών, ενώ οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να μην αποκαλύψουν το περιεχόμενο του φακέλου του.

Ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης, η ακροαματική διαδικασία, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Αύγουστο, επισπεύστηκε για σήμερα. Είναι κλειστή για το κοινό και σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, οι δημοσιογράφοι δεν είδαν τον κατηγορούμενο στην αίθουσα πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

Οι κεκλεισμένων των θυρών δίκες για υποθέσεις προδοσίας ή κατασκοπείας που αφορούν απόρρητα στοιχεία είναι συνηθισμένη πρακτική στη Ρωσία. Το Κρεμελίνο υποστηρίζει ότι η υπόθεση και η δίκη είναι ζητήματα του δικαστηρίου αλλά έχει δηλώσει –χωρίς να δημοσιεύει αποδεικτικά στοιχεία—ότι ο Γκέρσκοβιτς πιάστηκε “επ’ αυτοφώρω”.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι οι κατηγορίες είναι ψεύτικες και ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τον Γκέρσκοβιτς και έναν άλλο φυλακισμένο Αμερικανό, τον πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν, ως διαπραγματευτικό χαρτί για πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων.

-

Related posts

Γιατί η Τουρκία προκαλεί την Κίνα

admin

Ουκρανία: Το Κίεβο λέει ότι απέτρεψε απόπειρα από ρωσική ομάδα σαμποτέρ να διασχίσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας

admin

Τράπεζα της Ιαπωνίας: Επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις διατηρώντας αμετάβλητη την πολιτική της

admin

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα πάρει θαρραλέες αποφάσεις για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός

admin

ΗΠΑ: Η Binance και ο CEO, Changpeng Zhao παραδέχτηκαν την ενοχή τους

admin

Μπορεί το αμερικανικό σχέδιο να αποτρέψει τον λιμό στη Γάζα;

admin

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας ζητά μέτρα κατά της καύσης του Κορανίου

admin

Η στρατιωτική παρέλαση του Πούτιν με ένα τανκ ήταν ντροπιαστική για τη Ρωσία, λένε οι αναλυτές

admin

Αυστρία: Νέος πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ο πρώην υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ

admin