Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Τι θα αποφασίσει η ΕΚΤ σήμερα και πού στρέφεται η προσοχή

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια σήμερα Πέμπτη, προτιμώντας να περιμένει περαιτέρω αποδείξεις για την πρόοδο του πληθωρισμού προτού προσθέσει κι άλλες μειώσεις στην αρχική του Ιουνίου.

Το επιτόκιο καταθέσεων θα παραμείνει στο 3,75%, σύμφωνα και με τους 55 οικονομολόγους που ερωτήθηκαν από το Bloomberg. Δεν αναμένεται συγκεκριμένη καθοδήγηση σχετικά με την πορεία του κόστους δανεισμού, καθώς μια σειρά από κρίσιμα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν μόνο τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό στρέφει την προσοχή στην επόμενη συνεδρίαση, τον Σεπτέμβριο, όταν οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι αξιωματούχοι θα προβούν σε μια δεύτερη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης, αφού αξιολογήσουν δύο ακόμη μηνιαίες εκθέσεις για τον πληθωρισμό και τις ανακοινώσεις για τους μισθούς και την παραγωγικότητα.

Μέχρι τότε μπορεί επίσης να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την πολιτική αναταραχή στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, καθώς και για το πότε θα ξεκινήσει η νομισματική χαλάρωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά την πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ για μηνύματα ότι είναι δυνατή η επανάληψη της χαλάρωσης στη ζώνη του ευρώ το φθινόπωρο. Θα απευθυνθεί στους δημοσιογράφους στις 15:45 ώρα Ελλάδος, στη Φρανκφούρτη – 30 λεπτά μετά την ανακοίνωση της πολιτικής της ΕΚΤ.

Related posts

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 2,7% της «Ελληνικής»

admin

Alpha Bank: Το αξιόχρεο της Ελλάδας και η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα

NEWSROOM

Σε EOS και Intrum χαρτοφυλάκια με ανεξασφάλιστα δάνεια της doValue

admin

Knot (ΕΚΤ): Υπεραισιόδοξες οι αγορές, κίνδυνος πιέσεων

admin

Ερχεται στην Ελλάδα η «TBI Bank»

admin

Αντίθετη η ΕΚΤ σε έκτακτο φόρο στις ιταλικές τράπεζες

admin

Axia: Πέντε σενάρια για την ΑΜΚ και τα CoCos της Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Ισχυρά αποτελέσματα «βλέπει» η JP Morgan

admin

Αμερικανικές τράπεζες βάζουν στην άκρη $28 δισ. για «κόκκινα δάνεια»

admin