Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτή πληγή στον ΣΥΡΙΖΑ το κομματικό ταμείο

Η τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν ολοκληρώθηκε. Ετσι, θα συνεχιστεί σήμερα το μεσημέρι. Στην ατζέντα της βρίσκονται όλα τα δύσκολα εσωκομματικά θέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή την περίοδο. Τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου θα κληθούν να συζητήσουν τα οικονομικά του κόμματος, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο αγκάθι, αλλά και ορισμένα οργανωτικά ζητήματα, όπως η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) ενόψει του καταστατικού συνεδρίου του Οκτωβρίου.

Βέβαια, το κλίμα έχει βαρύνει περισσότερο μετά τα δημοσιεύματα για τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis και τις επιθέσεις που ήδη εξαπολύουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εμφανίσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους δέσμιους του παρελθόντος τους.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί η εκτίμηση πως στη σύναξη της Πολιτικής Γραμματείας θα κλείσουν όλα τα θέματα που έμειναν ανοιχτά στην προηγούμενη συνεδρίαση – η οικονομική ενίσχυση της εφημερίδας «Αυγή», το μέλλον του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο και φυσικά η κουβέντα για τα «μαύρα χρήματα». Ωστόσο, γνώστες των συριζαϊκών πραγμάτων επιμένουν ότι η συζήτηση δεν θα είναι βόλτα στο πάρκο για τον Στέφανο Κασσελάκη. Είναι προφανές ότι με το ζήτημα αυτό ανοικτό, οι παρενέργειες θα συνεχιστούν, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμένει σε τροχιά σύγκρουσης με τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Ολγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ζωή Καρκούλια και Ελένη Συμεωνίδου, μετά το κείμενο τριών σημείων το οποίο κατέθεσαν, αναμένεται να επιμείνουν στη διατύπωση μιας σαφούς αναφοράς τόσο από το κομματικό όργανο όσο κι από τον επικεφαλής του κόμματος πως στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκαν ποτέ «μαύρα χρήματα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ήδη αναδιπλωθεί, δηλώνοντας πλέον ότι «οι αναφορές του σε “μαύρο χρήμα” δεν αφορούσαν το δικό μας κόμμα», ενώ σε χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση ο τομεάρχης Οικονομικών Νίκος Παππάς τον κάλεσε να αναλάβει «μια ηγετική πρωτοβουλία που να κλείνει αυτό το θέμα» επειδή «αποτελεί στρέβλωση στην πολιτική συζήτηση, όταν είναι γνωστά η πολιτεία και το παρελθόν άλλων κομμάτων, να συζητούμε αυτά τα θέματα με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Related posts

Στέφανος Κασσελάκης: Πώς άνοιξε τον δρόμο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Αμεση αργία μετά την ορκομωσία

admin

Ενότητα και ανασυγκρότηση

admin

Χαρίτσης: Να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών – «Ο Μητσοτάκης να σταματήσει τα πολεμικά παιχνίδια»

admin

Κακοκαιρία Daniel: Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για πακέτο βοήθειας

admin

Νέα σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου για τα τρένα και την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου

admin

Κασσελάκης: Γιατί τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ψήφισε η μητέρα του

admin

Αποκάλυψη: Που βρίσκονται οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που κατηγορήθηκαν ως πραξικοπηματίες

admin

Σταθμίσεις

admin