Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Ο πρόεδρος Ράντεφ επισκέφθηκε το υπό ανέγερση εργοστάσιο κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων στο Μπουργκάς

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ επισκέφθηκε το υπό ανέγερση εργοστάσιο κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων της International Armored Group (IAG) στο Μπουργκάς. Ο πρόεδρος Ράντεφ και η σύζυγός του, Ντεσισλάβα Ράντεβα, έγιναν δεκτοί από τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της IAG Αντόν Στέφοφ, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα σχέδια και τις ευκαιρίες επένδυσης, ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος της βουλγαρικής προεδρίας.

Το εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει την 1η Οκτωβρίου και θα απασχολεί κυρίως βούλγαρους ειδικούς. Το έργο προβλέπει την παραγωγή διαφόρων τύπων τεθωρακισμένων οχημάτων, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, καθώς και drones για ομάδες διάσωσης, αναγνώρισης και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Παρών ήταν επίσης ο δήμαρχος Μπουργκάς, Ντιμίταρ Νικόλοφ, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την κατασκευή υποδομών στη βιομηχανική ζώνη της πόλης αυτής στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη Ράντεφ ήταν η εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού στη Βουλγαρία και η συμβολή της αμυντικής βιομηχανίας στην οικονομική ανάπτυξη και στην απασχόληση. Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας υπογράμμισε τη σημασία της βιομηχανικής συνεργασίας, την προηγμένη υλικοτεχνική υποστήριξη, τις ευκαιρίες ανάπτυξης των αμυντικών δυνατοτήτων στη διαδικασία εκσυγχρονισμού των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων. Συζητήθηκαν επίσης η εφαρμογή λύσεων υψηλής τεχνολογίας στην παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού και ο ρόλος της επιστημονικής κοινότητας σε αυτήν.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Τουρκία: Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, αγνοείται η τύχη 11 ναυτικών

admin

Βουλγαρία: Προχωρά σε αύξηση 15% στους μισθούς εκπαιδευτικών – Με αναδρομική ισχύ από 1/1/23

admin

Foxconn: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ο προμηθευτής της Apple παρά την κάμψη κερδοφορίας

admin

Ισραήλ: Υποσχέσεις για αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

admin

Μελόνι από Γρανάδα: Το μεταναστευτικό απαιτεί καθημερινή δουλειά, η φάση της διάγνωσης του φαινομένου τελείωσε

admin

Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 11 drones των Χούθι της Υεμένης

admin

Η Χαμάς ζήτησε για πρώτη φορά συγγνώμη από τους κατοίκους της Γάζας

admin

Σουδάν: Τουλάχιστον 20 άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμούς και μάχες

admin

Στο επόμενο Ecofin η πρόταση της Ισπανίας για το χρέος

admin