Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σύγκριση

Με μια ανάρτηση 299 λέξεων ο Στέφανος Κασσελάκης αναπόλησε τα πολιτικά επιτεύγματα του Ανδρέα Παπανδρέου την ημέρα της επετείου του θανάτου του. Εντάξει, δεν προσκύνησε για πρώτη φορά το μνήμα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αγγίξει τις ψυχές των ψηφοφόρων της δημοκρατικής παράταξης. Ούτε είναι ο μοναδικός που διεκδικεί τον ρόλο του «κληρονόμου» του. Απλά στη δική του περίπτωση η σύγκριση με το ανδρεοπαπανδρεϊκό υπόδειγμα μουτζουρώνει ακόμη περισσότερο εκείνον που την επιχειρεί.

Πλάτη

Ο Παύλος Πολάκης πήρε το κουμπούρι του λέγοντας πως «είναι προφανές ότι κάποια κέντρα εξουσίας φιλοδοξούν να ποδηγετήσουν τη συζήτηση (σ.σ. για την Κεντροαριστερά) και τις εξελίξεις με σκοπό να διαμορφώσουν έναν ελεγχόμενο από τη διαπλοκή, δεύτερο πολιτικό πόλο» προτού ξεκαθαρίσει ότι «σε αυτή την προσπάθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να βάλουμε πλάτη». Μεταξύ μας πάντως, αν έχει έστω και μια πιθανότητα να πετύχει το πρότζεκτ ενωμένη Κεντροαριστερά, αυτή κρύβεται στην πολακική αποστασιοποίηση απ’ το εγχείρημα.

Επιλογές

Ο Χρήστος Σπίρτζης σε μια κάλπη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς θα διάλεγε «προφανώς» το ψηφοδέλτιο με το όνομα Τσίπρας επειδή θα επιλέξει «έναν άνθρωπο που ρίχνει το βάρος του στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία». Πηγές της Κουμουνδούρου έσπευσαν να τον απαξιώσουν, υποστηρίζοντας ότι κάνει τέτοιες δηλώσεις ώστε να εξασφαλίσει 15 λεπτά δημοσιότητας. Το κόμμα που απαντάει σε ένα στέλεχος με τέτοια κίνητρα τι ακριβώς επιδιώκει; Παραπάνω από ένα τέταρτο κάτω απ’ τους προβολείς;

Ταύτιση

«Οποιος βάλλει εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, βάλλει κι εναντίον της παράταξης», αποφάνθηκε ο Θανάσης Γλαβίνας. Κανείς δεν αμφιβάλλει πως τα ελληνικά κόμματα παραμένουν αρχηγοκεντρικά. Ωστόσο, η λουδοβίκειου ύφους ταύτιση του κόμματος με τον επικεφαλής του δεν προσθέτει πόντους στον νυν πράσινο πρόεδρο. Και τους χρειάζεται γιατί μόλις το ⅓ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ τον θεωρούν καταλληλότερο να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ – στο δε σύνολο της κοινής γνώμης το ποσοστό πέφτει στο 20,7% και πρώτος βγαίνει ο «κανένας».

Related posts

Ο Ερντογάν πάει στο Κάιρο για να πουλήσει drones στον Σίσι

admin

Ζητούν πυραύλους από την Ελλάδα – Πιέσεις στο παρασκήνιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

admin

Νέες «φουρτούνες» στην κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια – Η πρώτη αντίδραση

admin

Παραπληροφόρηση, ένας μέγας κίνδυνος για την ανθρωπότητα

admin

Αποκάλυψη Π. Μαρινάκη: Μέσω συνεργάτη του Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλου έφτασαν τα email στην Ασημακοπούλου

admin

Βολές Καστανίδη κατά Ανδρουλάκη για τον αποκλεισμό του: «Το κριτήριο του ήταν άλλο, όχι η ανανέωση»

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Και με κάλπη και ηλεκτρονικά η εκλογή προέδρου

admin

Προσφυγή από Εύα Καϊλή: Κάνει λόγο για «βίαιη παραβίαση ασυλίας»

admin

Πίσω από τις κάμερες

admin