Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Οι πρώτες αντιδράσεις αναλυτών στις ανακοινώσεις Μυτιληναίου για τη Metlen

Οι πρώτες αντιδράσεις αναλυτών στις ανακοινώσεις Μυτιληναίου για τη Metlen

Θετικά ήταν τα σχόλια των αναλυτών σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης και της έγκρισης της μετονομασίας της MYTILINEOS σε Metlen Energy & Metals.

Βασικά σημεία στα οποία στέκονται οι αναλυτές είναι:

  • Το νέο όνομα και πώς συνδέεται με την προοπτική του Relisting
  • Το θετικό outlook για τις οικονομικές επιδόσεις με ιδιαίτερα βάρος στην τελική γραμμή
  • Οι ισχυρές προοπτικές για τη Μεταλλουργία και τις εξελίξεις στη διαθεσιμότητα του Βωξίτη και το επενδυτικό σχέδιο για παραγωγή Γαλλίου κα.
  • Οι ισχυρές προοπτικές για τη ΜΕΤΚΑ
  • Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες στην αγορά ενέργειας μετά και την πρόσφατη αύξηση των τιμών του TTF.

Αναλυτικότερα:

Η Morgan Stanley στέκεται ιδιαίτερα στην πρόβλεψη της διοίκησης για ετήσια EBITDA €1,0-1,2 δισ. και κερδοφορία €700 εκατ. το 2024. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι η διοίκηση βλέπει την προοπτική περαιτέρω αύξησης των κερδών καθώς ωριμάζουν τα οργανικά έργα ενώ δεν αποκλείονται συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Η Παντελάκης επισημαίνει τα σχέδια του ομίλου για dual listing στο LSE, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου έτους. Επισημαίνει δε και τη δήλωση του Ευάγγελου Μυτιληναίoυ αναφορικά με τη Helleniq Energy και το ότι θα εξεταστεί το θέμα αν υπάρξει πρόθεση πώλησης.

Η Πειραιώς αναφέρεται στο ότι η εισηγμένη θα προχωρήσει στις διαδικασίες για την επένδυση στην παραγωγή γαλλίου, ανεξάρτητα από την εκκρεμή απόφαση της ΕΕ για το εάν θα την υποστηρίξει καθώς και στον σχεδιασμό να εισαχθεί στο χρηματιστήριο η θυγατρική ΜΕΤΚΑ.

Η Axia σημειώνει ότι ο κλάδος Κατασκευών και Παραχωρήσεων του ομίλου αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Optima σχολιάζει ότι η Metlen αναμένει άνοδο της κερδοφορίας μεσοπρόθεσμα, όταν ωριμάσουν οι τρέχουσες επενδύσεις (π.χ. - σε Ιταλία και Καναδά) καθώς και ότι υπάρχουν θετικές προοπτικές και για τον κλάδο των μετάλλων, λόγω της ανόδου των τιμών του αλουμινίου και επίσης της σταδιακής έλλειψης προσφοράς βωξίτη.

Η Euroxx στην ανάλυσή της σημειώνει ότι η εισηγμένη εκτιμά ότι τα EBITDA θα πρέπει να κυμαίνονται από 1,0 έως 1,2 δισ. ευρώ, με καθαρά κέρδη πάνω από 600 εκατ. ευρώ, που θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και τα 700 εκατ. ευρώ το 2024.

Τέλος, η Alpha σημειώνει ότι η ισχυρή οργανική ανάπτυξη βρίσκεται μπροστά, υποστηριζόμενη από μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

#Μυτιληναίος #MYTILINEOS #METLEN

Related posts

Το αποτύπωμα της επενδυτικής βαθμίδας έναν χρόνο μετά

admin

Axia: Το X.A. έχει κι άλλα περιθώρια ανόδου-Τα top picks

admin

Noval Property: Καθαρά κέρδη €21, 9 εκατ. το α’ εξάμηνο

admin

Χρηματιστήριο: Πίεση από τις ΗΠΑ- Σημειο καμπής οι 1452 μονάδες

admin

Η Aegean διατήρησε στο «ΑΑ» την πιστοληπτική της ικανότητα

admin

Καμία αλλαγή στον MSCI Greece Standard-Στον Small Cap Autohellas, Ελλάκτωρ

admin

Jumbo: Aύξηση κερδών κατά 36% στο εξάμηνο-Πρόταση για έκτακτη διανομή μερίσματος

admin

ΟΤΕ: Σύσταση buy από την Optima, με διψήφιο upside

admin

Όμιλος Alumil: «Άλμα» τζίρου 38,4% στο εννεάμηνο

admin