Image default
ALPHA BANK

Alpha Bank: Τρεις φορές υπερκαλύφθηκε το ομόλογο

Ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε για την έκδοση της Alpha Bank που βγήκε χθες στις αγορές με ομόλογο tier 2 και άντλησε 500 εκατ. ευρώ. Η ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα η έκδοση της τράπεζας να υπερκαλυφθεί κατά τρεις φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές που υποβλήθηκαν ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ και έτσι η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε ελαφρώς χαμηλότερα, στο 6,125%, από την περιοχή του 6,375% – 6,500% που είχαν τοποθετηθεί οι αρχικές εκτιμήσεις για την τιμολόγηση του κουπονιού, δηλαδή περί τις 30 μονάδες βάσης χαμηλότερα.

Όπως είχε γίνει γνωστό από προχθές, το ομόλογο έχει ωρίμανση στα 10,25 έτη, με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,25 έτη (10.25NC5.25), ενώ αναμένεται να αξιολογηθεί με «B1» από τη Moody’s. Τη διαδικασία έτρεξαν ως ανάδοχοι οι Baclays, BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, Morgan Stanley και Unicredit.

Επαναγορά

Η Alpha Bank έχει δώσει επίσης εντολή στις Barclays, BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs Bank Europe, Morgan Stanley και UniCredit να λειτουργήσουν ως Dealer Managers σε προσφορά επαναγοράς υφιστάμενου ομολόγου ύψους 500 εκατ. με κουπόνι 4,25%, λήξεως 13 Φεβρουαρίου 2023. Το σύνολο των επενδυτών το οποίο συγκέντρωσε η έκδοση ανέρχεται σε 130.

Η Alpha Bank είχε βγει στις αγορές με τίτλο senior τον Φεβρουάριο του 2024 ύψους 500 εκατ. ευρώ και επιτόκιο 5%. Πριν από τη Eurobank στις αγορές με senior ομόλογο βγήκε η Τράπεζα Πειραιώς, έκδοση ύψους 500 εκατ. ευρώ, επίσης με επιτόκιο 5%.

Related posts

Προσφορές άνω των 750 εκατ. για το ομόλογο της Alpha

admin

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η εθελουσία έξοδος προσωπικού – Υψηλή η συμμετοχή

ad

Alpha Bank: Από 15 Ιουλίου οι αλλαγές στους δείκτες FTSE

admin

Καλυμμένο ομόλογο 200 εκατ. από την Alpha Bank Romania

admin

Alpha Bank: Στα 357 εκατ. ευρώ τα αποτελέσματα στο εξάμηνο

ad

Παγκρήτια: Βελτίωσε σημαντικά τα μεγέθη της – Προχωρά ο μετασχηματισμός της

ad

Γκάζι στη μείωση των κόκκινων δανείων από την Alpha Bank

admin

Alpha Bank: Νέος στόχος τα 3,13 ευρώ από IBG

admin

Συλλογή Σχολικών Ειδών από την Alpha Bank σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

admin