Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Ερντογάν με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι

Με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: “Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο επικεντρώθηκαν στον στόχο της αύξησης του όγκου των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος είναι περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια, πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, και ότι υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης των σχέσεων σε πολλούς τομείς, ιδίως στην αμυντική βιομηχανία”.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κοσσυφοπέδιο σε κάθε τομέα, αναμένονται όμως βήματα από το Κοσσυφοπέδιο, ιδίως στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Είπε ακόμη ότι η χαλάρωση των εντάσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας είναι ευπρόσδεκτη, αλλά είναι σημαντικό να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε και στον πόλεμο στη Γάζα, λέγοντας ότι “για να τερματιστούν οι σφαγές που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα, θα πρέπει να αυξηθεί η διεθνής πίεση στο Ισραήλ, να υποστηριχθεί η λύση των δύο κρατών και να υποστηριχθεί ενεργά η Παλαιστίνη”.

- -

Related posts

Ένας άμαχος σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στην αυλή του σπιτιού του

admin

Βουλγαρία-BTA: Νέο έργο για την ανάπτυξη τουριστικής διαδρομής κατά μήκος της Βαλκανικής Πράσινης Ζώνης

admin

Τουρκία: Η απογείωση των ενοικίων φέρνει… τρόμο

admin

Γκεοργκίεβα: Η Βουλγαρία θα μπορούσε ρεαλιστικά να ενταχθεί στην Ευρωζώνη το 2025

admin

Αργεντινή: Η πρόβλεψη καλλιέργειας σιταριού αυξάνεται κατά ένα εκατομμύριο τόνους

admin

ΟΗΕ: Η UNRWA ερευνά τον ύποπτο ρόλο εργαζομένων της στις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ

admin

Ζελένσκι: Όλα ξεκίνησαν στην Κριμαία πριν από 10 χρόνια

admin

Η Κύπρος σταματά την επεξεργασία αιτήσεων ασύλου από Σύρους πολίτες

admin

Ισπανία: Ο Σάντσεθ προειδοποιεί για τον κίνδυνο μετατόπισης προς τα ακροδεξιά στις επερχόμενες εκλογές

admin