Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα

Για τον μετεκλογικό οδικό χάρτη, δηλαδή τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης που θα οριστικοποιούνται από την επομένη της ευρωκάλπης για εφαρμογή εντός του 2024 ή στο 2025, αρχίζει να μιλάει πλέον ο Μητσοτάκης, οδεύοντας προς την ολοκλήρωση των περιοδειών ανά την επικράτεια. Οσο για τα προεκλογικά μηνύματά του, αυτά επικεντρώνονται αφενός στα «προσκλητήρια» συμμετοχής της παραδοσιακής γαλάζιας βάσης αλλά και της ευρύτερης πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, αφετέρου στις διαχωριστικές γραμμές της ΝΔ πρωτίστως με τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία. Σε συνέχεια των προαναγγελιών του για το στεγαστικό, το δημογραφικό και τις εργοδοτικές εισφορές, αποκάλυψε ότι θα ανοίξουν άμεσα άλλες δύο συζητήσεις.

Πρώτον, η νομοθέτηση μέχρι το τέλος του 2024 της επιστολικής ψήφου για τις εθνικές εκλογές (θα απαιτηθούν 200 ψήφοι), όχι μόνο για τους εκτός επικράτειας εκλογείς αλλά και χωρίς συνταγματική αναθεώρηση για τους εντός. Η επιστολική εξωτερικού – εσωτερικού θα αφορά αποκλειστικά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δεύτερον, μελετώνται κινήσεις για επιτάχυνση στους ρυθμούς προσλήψεων: «Εχουμε μια “βαριά” διαδικασία στο ΑΣΕΠ η οποία εξασφαλίζει αξιοκρατία, αλλά δεν είναι η πιο γρήγορη. Μας προβληματίζει πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ κάνοντας όμως τους διορισμούς πιο γρήγορους».

Από την Πάτρα και το Αίγιο ξόρκισε εκ νέου την αποχή, και σήκωσε ξανά τη σημαία της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής: «Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε στη χώρα να γυρίσει σε εποχή άκρατων ελλειμμάτων, πλειοδοσίας λαϊκισμού, λεφτόδεντρων», είπε.

Related posts

Νέα Υόρκη: Στην παρέλαση και τη δοξολογία ο Στέφανος Κασσελάκης – Διάβασε το «Πιστεύω»

admin

Από τους ανοικτούς διαύλους στις σχέσεις εμπιστοσύνης

admin

Οι μπλε φάκελοι ως… προεκλογικό υλικό για το 2023

admin

Νέα αιτήματα από το Κίεβο για οπλικά συστήματα

admin

Κασσελάκης: Πιστεύω απόλυτα την Αχτσιόγλου – Θα είμαι ασπίδα προστασίας

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Η εξίσωση της ευρωκάλπης

admin

Κλείνει η πόρτα της Βουλής για εγκληματικές οργανώσεις

admin

«Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια» – Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ σε Κωνσταντινόπουλο

admin