Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Μπορεί να μην είναι όλοι Ολυμπιακοί, οι πολιτικοί αρχηγοί όμως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ήταν συντονισμένοι στον αγώνα της ομάδας του Πειραιά χθες το βράδυ με τη Φιορεντίνα για τον τελικό του Conference League. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είδε σπίτι του, στην τηλεόραση, συνοδεία φίλων και μπάρμπεκιου. Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν στο γήπεδο, όπως όμως ενημέρωσε νωρίτερα δεν έκατσε στις θέσεις των VIP, αλλά πιστός στην «αδιαμεσολάβητη επικοινωνία» είδε τον αγώνα από εξέδρα φιλάθλων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρότι πράσινων αισθημάτων και στην πολιτική και στην μπάλα, έδωσε χθες κι αυτός το «παρών» στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνοδεύοντας τον γιο του που πήρε ερυθρόλευκο δρόμο.

ΕΜΠΡΟΣ – ΠΙΣΩ

Εκλογές για το ευρωπαϊκό μέλλον, αλλά με αρκετές δόσεις ελληνικού παρελθόντος – το οποίο διευκολύνει το κυβερνητικό αφήγημα. Στις αρχές της εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου για να περιγράψει τον «πρωτόλειο λαϊκισμό», εμπλουτίζοντας κάπως την υπενθύμιση του «φαντάσματος του  2015», που έτσι κι αλλιώς έχει αποδειχθεί πετυχημένο για τη ΝΔ. Εσχάτως, όμως, ο Μητσοτάκης επανέφερε σε δημόσιες παρεμβάσεις του και την κριτική για τη φράση «Λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς να κατονομάσει τον ίδιο ή το ΠΑΣΟΚ – αν και εκείνοι βρίσκονταν στα ηνία το 2010, στην αρχή της κρίσης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Μπορεί από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα να σχολίασαν τη φράση Κασσελάκη πως «δεν θα τον έκανε υπουργό» σε κυβέρνησή του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο πρώην πρωθυπουργός κάθεται στ’ αβγά του. Με τις διεργασίες για την επίσημη πρώτη του Ινστιτούτου να συνεχίζονται, ο Τσίπρας είδε χθες αντιπροσωπεία του Chicago Council on Global Affairs, στο οποίο εκτελεστικός διευθυντής είναι ο Εντι Ζεμενίδης. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι γεωπολιτικές εξελίξεις και ο ρόλος της Ελλάδας «ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας» της περιοχής. Τα ίδια, φαντάζομαι, θα κουβεντιάζει (και με άλλους έλληνες συμμετέχοντες) στο Οσλο, στο οποίο θα μεταβεί για το Συμβούλιο της Ευρώπης.

ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ 76

Με 76 υπογραφές από προσωπικότητες του δημόσιου βίου που στηρίζουν την προεκλογική τους προσπάθεια, στη Νέα Αριστερά φορτσάρουν τις τελευταίες προεκλογικές ημέρες για τη μία έδρα ευρωβουλευτή που θα τους κρατήσει εντός παιχνιδιού, με λόγο στο τραπέζι, την επόμενη μέρα και στις συζητήσεις για τον προοδευτικό χώρο. Μεταξύ των προσώπων που υπογράφουν πως η Νέα Αριστερά «αποτελεί συνεπή πολιτική δύναμη της Δημοκρατίας» βρίσκεται ο εκδότης Νίκος Α. Γκιώνης, η πρώην διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζωρζέτα Λάλη, ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα Ακης Κατωπόδης, ο μεταφραστής Νίκος Σαραντάκος, η πρώην υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη και ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ευάγγελος Φωτίου.

Related posts

Νάσος Ηλιόπουλος για Κασσελάκη: «Πολύ φοβάμαι πως η χτεσινή δήλωση δεν ήταν λεκτικό λάθος αλλά άγνοια»

admin

Να παραδώσει την έδρα η Μερόπη Τζούφη, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

admin

Ανδρουλάκης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης – Διαφωνούμε ευθέως με το επιτελικό κράτος

admin

Ψάχνοντας το βότσαλο στη λίμνη και στο παλλαϊκό ποτάμι

admin

Ντόρα Μπακογιάννη: Σηκώνει το γάντι που πέταξε ο Σαμαράς

admin

Δεν… απλώνεται η κυβέρνηση με τους αγρότες και μένει στα μέτρα-ψίχουλα – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

admin

Τι έγινε στα Ιμια – Ο αόρατος πόλεμος

admin

ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησε η μάχη για τις υπογραφές

admin

Μεταβατική κυβέρνηση Λιβύης: Προκλητικό διάβημα διαμαρτυρίας κατά της Ελλάδας για τις έρευνες στην Κρήτη

admin