Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα καλεί τον Γερμανό πρέσβη στο Πεκίνο μετά τις συλλήψεις για κατασκοπεία

Ο Γερμανός πρέσβης στην Κίνα στο Πεκίνο κλήθηκε σήμερα από την κινεζική κυβέρνηση, σε μια αντίδραση για τις συλλήψεις στη Γερμανία υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο Κινέζος πρέσβης στο Βερολίνο είχε κληθεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα για να ενημερωθεί για τη “σαφή θέση της κυβέρνησης σχετικά με τις συνεχιζόμενες έρευνες για ύποπτες κινεζικές κατασκοπευτικές δραστηριότητες”.

Την Τρίτη, ένας βοηθός ενός βουλευτή του Ευρωκοινοβουλίου του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συνελήφθη ως ύποπτος με την κατηγορία ότι διαβίβασε πληροφορίες συνομιλιών στο Ευρωκοινοβούλιο στην κινεζική υπηρεσία πληροφοριών και για κατασκοπεία στην κινεζική αντιπολίτευση.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν τρία άτομα σε μια ξεχωριστή υπόθεση σχετικά με την αποστολή ευαίσθητης τεχνολογίας στην Κίνα για στρατιωτικούς σκοπούς, τροφοδοτώντας ευρύτερες ανησυχίες στην Ευρώπη ως στόχο κινεζικών κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων.

-  - – ΜΠΕ

Related posts

ΟΗΕ: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η κρίση μεταξύ Βενεζουέλας και Γουιάνας

admin

Γερμανία: Η γραπτή δήλωση υποστήριξης στο δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ προϋπόθεση πολιτογράφησης στο κρατίδιο Σαξονίας-Άνχαλτ

admin

Πριγκόζιν: Ακόμη δεν έχουμε λάβει πυρομαχικά από τη Μόσχα

admin

Απειλή Ιράν για άνοιγμα δεύτερου μετώπου στο Ισραήλ: “Θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνουν στη Γάζα”

admin

Στόλτενμπεργκ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι “μακρύς”

admin

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΝΑΤΟ

admin

Λουκασένκο: Ο Πριγκόζιν επέστρεψε στη Ρωσία

admin

Ρωσία: Ο Πούτιν αποστράτευσε τον μαχητή του Ψυχρού Πολέμου Πάτρουσεφ

admin

Έκθεση στο Λονδίνο για την 80η επέτειο της διάσωσης των Βούλγαρων εβραίων στη διάρκεια του Ολοκαυτώματος

admin