Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Δεύτερη μέρα κερδών με οδηγό τις Big Tech

Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν οι δείκτες της

Wall Street

, προσπαθώντας να καλύψουν τις σημαντικές απώλειες της περασμένης, κυρίως, εβδομάδας. Οδηγός στην ανάκαμψη στάθηκαν τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που για την ώρα έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις επιφυλάξεις των επενδυτών για την έναρξη του καθοδικού κύκλου των επιτοκίων.


Στο ταμπλό, ο

Dow Jones

ενισχύθηκε κατά 0,69% στις 38.503 μονάδες, ο

S&P 500

διευρύνθηκε σε ποσοστό 1,20% και τις 5.070 μονάδες, ήτοι σταθερά και πάλι πάνω από τις 5.000 μονάδες και ο

Nasdaq

έκανε άλμα ύψους 1,59% φτάνοντας τις 15.696 μονάδες.


Στις αγορές ομολόγων, οι αποδόσεις κινήθηκαν καθοδικά, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί ελαφρά στο 4,723% και του 2ετούς να πέφτει περίπου τέσσερις μονάδες στο 4,925%.





Αν και η αγορά παραμένει αβέβαιη για τις επόμενες κινήσεις της Fed και το χρονοδιάγραμμα της πρώτης μείωσης των επιτοκίων, ουσιαστικά σήμερα έκανε ένα προσωρινό… διάλλειμα στρέφοντας το ενδιαφέρον της στις εταιρικές επιδόσεις.


Άλλωστε, η επικείμενη ανακοίνωση, την Πέμπτη, των προκαταρκτικών στοιχείων για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου και κυρίως η δημοσίευση του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών την Παρασκευή, που είναι ο αγαπημένος πληθωριστικός δείκτης της Fed, αναπόφευκτα θα επαναφέρουν σε πρώτο πλάνο τη συζήτηση για την πορεία των επιτοκίων.





Σχολιάζοντας την πορεία της οικονομίας, ο CEO της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον, σε ομιλία του νωρίτερα στη Νέα Υόρκη υποστήριξε πως παρά την τωρινή ισχυρή εικόνα της, παραμένει σε κίνδυνο για μια περίοδο στασιμοπληθωρισμού. Επανέλαβε δε, την προειδοποίηση του πως οι γεωπολιτικές συνθήκες είναι οι «πιο πολύπλοκες και επικίνδυνες» από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Το θετικό, πάντως, είναι πως για την ώρα οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά, κάτι που αποδεικνύεται από την μέχρι τώρα ροή εταιρικών αποτελεσμάτων.








Ειδικά η τρέχουσα εβδομάδα περιλαμβάνει μια σημαντική λίστα κορυφαίων ονομάτων της αγοράς, ανάμεσα τους και μέλη της επίλεκτης ομάδας των «Υπέροχων Επτά». Μάλιστα, την πρεμιέρα θα κάνει απόψε, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Tesla πριν ακολουθήσουν η Microsoft, η Alphabet και η Meta.





Related posts

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι αλλάζει με τους 500.000 έξυπνους μετρητές το 2023 – Ετοιμάζουν ειδικά τιμολόγια οι προμηθευτές

admin

Η επόμενη εποχή της οικονομικής διαχείρισης

admin

Το disaster story του Γιάννη Καματάκη και το νέο «σφυρί» των 2 εκατ. για την MLS Πληροφορική

admin

Ο ξάδερφος του Άλκη Δαυίδ, Χρήστος Λεβέντης, πήρε με 13,1 εκατ. τη βίλα στις Σπέτσες

admin

Ο όμιλος εταιρειών που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο

admin

Κινέζος πρέσβης: Η επενδυτική βαθμίδα θα φέρει περισσότερους Κινέζους επενδυτές στην Ελλάδα

admin

Πληρωμές: Νωρίτερα η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων και των Σωμάτων Ασφαλείας

admin

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Δωρεάν διάθεση για 116.000 νέους

admin

Έρχεται το προσυμπληρωμένο έντυπο Ε9

admin