Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Χέρτσογκ: Το Ισραήλ εξετάζει όλες τις επιλογές μετά την “κήρυξη πολέμου” του Ιράν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:15

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sky News ότι το Ισραήλ “εξετάζει όλες τις επιλογές”, μετά την επίθεση του Ιράν, κατά την οποία η Τεχεράνη εκτόξευσε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους.

“Πρόκειται για κήρυξη πολέμου”, δήλωσε ο Χέρτσογκ. “Τώρα, επειδή είμαστε συγκρατημένοι και επειδή γνωρίζουμε τις επιπτώσεις και επειδή έχουμε διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας, εξετάζουμε όλες τις επιλογές και είμαι αρκετά βέβαιος ότι θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τον λαό μας. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ιρανική επίθεση αποτελεί “ένα ακόμη παράδειγμα” του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το Ιράν, “σπέρνοντας τον όλεθρο, τον τρόμο και την αστάθεια σε όλο τον κόσμο”.

Υπουργός Πολέμου του Ισραήλ: Θα απαντήσουμε στο Ιράν την “κατάλληλη στιγμή”

Το Ισραήλ θα απαιτήσει ένα τίμημα από το Ιράν ως απάντηση στη μαζική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, δήλωσε στο μεταξύ νωρίτερα σήμερα ο κεντρώος υπουργός Πολέμου Μπένι Γκαντζ.

“Θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που είναι κατάλληλοι για εμάς”, δήλωσε ο Γκαντζ σε ανακοίνωση, ενόψει της σύγκλησης του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθεί η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν.

IDF: Το Ιράν εκτόξευσε 350 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους

Το Ισραήλ παραμένει σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά την επίθεση του Ιρά, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπός του.

Ο εκπρόσωπος των IDF Daniel Hagari σε συνέντευξη Τύπου ανέβασε τον αριθμό των ιρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της ιρανικής επίθεσης σε περίπου 350.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα βλήματα είχαν συνολικά 60 τόνους εκρηκτικών, τα οποία “θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστια ζημιά”.

“Τις τελευταίες ώρες πραγματοποιήσαμε αξιολογήσεις και εγκρίναμε σχέδια για άμυνα και επίθεση”, σημείωσε ο Hagari.

Ακόμη ανέφερε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου θα παραμείνουν σε ισχύ, αλλά όπου ο στρατός μπορεί να χαλαρώσει τους περιορισμούς, θα το κάνει.

Related posts

Η στρατιωτική παρέλαση του Πούτιν με ένα τανκ ήταν ντροπιαστική για τη Ρωσία, λένε οι αναλυτές

admin

Η Κομισιόν συστήνει στα κράτη της ΕΕ να δώσουν προτεραιότητα στη μάχη με τον πληθωρισμό

admin

Κατάρριψη οπλισμένου drone στο βόρειο Ιράκ κοντά στο αεροδρόμιο όπου εδρεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ

admin

Η Shell ανέστειλε επ’ αόριστον τις μεταφορές μέσω Ερυθράς Θάλασσας

admin

Γερμανία: Έρευνα της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Βαυαρίας για σειρά πυρκαγιών με την υποψία του πολιτικού κινήτρου

admin

ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση των επιδομάτων ανεργίας στα 248.000

admin

Η Νορβηγία πιστεύει ότι το Ισραήλ ίσως να μην έχει σεβαστεί πλήρως το διεθνές δίκαιο

admin

Ουγγαρία: Η πρόεδρος Καταλίν Νόβακ παραιτείται μετά την κατακραυγή για την απονομή χάριτος σε κατάδικο για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

admin

Ισπανία και Αυστρία ανακοίνωσαν νεκρούς από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

admin