Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η UBS βλέπει πλέον Σεπτέμβριο μείωση των επιτοκίων της Fed αντί για Ιούνιο

Το Σεπτέμβριο τοποθετεί πλέον την έναρξη του κύκλου μείωσης επιτοκίων της Fed η UBS Global Wealth Management, μετά τη νέα άνοδο που εμφάνισε ο πληθωρισμός στη χώρα τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στις ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό χτες αυξήθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα στο 3,5% ελαφρώς υψηλότερα και από ό,τι αναμενόταν (στο 3,4% από το 3,2% του Φεβρουαρίου) με τον δομικό πληθωρισμό να επιμένει στο 3,8% και ακόμα πιο ανησυχητικές τάσεις σε κρίσιμες συνιστώσες, όπως τις υπηρεσίες και το κόστος στέγασης.

“Μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αναμένουμε πλέον ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια δύο φορές εντός του 2024, κατά 25 μονάδες βάσης (0,25%) σε κάθε τρίμηνο” από τα δύο τελευταία του έτους, αναφέρουν οικονομολόγοι της UBS σε σημερινό τους (Πέμπτη) σημείωμα.

Σημειώνεται ότι πριν τη δημοσίευση των στοιχείων για τον ΔΤΚ τον Μάρτιο η UBS εκτιμούσε πως ο κύκλος μειώσεων της Fed θα ξεκινούσε τον Ιούνιο.

Related posts

ΥπΕξ του Ισραήλ – Ίσραελ Κατς: Ζητά την υποστήριξη των Ευρωπαίων για τη διάλυση της Χαμάς και την επιστροφή όλων των ομήρων

admin

Bloomberg: Με την απόσυρση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τα σιτηρά ο Δούναβης αποκτά καίρια σημασία

admin

Ισραήλ: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 74χρονης Καναδοϊσραηλινής ακτιβίστριας για την ειρήνη στη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς

admin

Μελόνι από Γρανάδα: Το μεταναστευτικό απαιτεί καθημερινή δουλειά, η φάση της διάγνωσης του φαινομένου τελείωσε

admin

Η Ισπανία έστειλε 86 μέλη σωστικών συνεργείων στο Μαρόκο

admin

Κέβιν Μακάρθι για όριο χρέους: “Εφικτή” μια συμφωνία έως τις 5 Ιουνίου

admin

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου δημάρχου του κυβερνώντος κόμματος

admin

Τρίτη σερί αεροπορική επιδρομή των Τούρκων κατά Κούρδων στο Ιράκ

admin

Ιατρικό προσωπικό μετέφερε 28 πρόωρα βρέφη από τη Γάζα στην Αίγυπτο

admin