Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η IBM κόβει θέσεις εργασίας στο τμήμα μάρκετινγκ και επικοινωνίας

Η IBM ανακοίνωσε την Τρίτη στους υπαλλήλους του τμήματος μάρκετινγκ και επικοινωνίας της ότι μειώνει το μέγεθος του προσωπικού της, σύμφωνα με το CNBC που επικαλείται άτομο που έχει γνώση του θέματος.

Ο Jonathan Adashek, επικεφαλής επικοινωνίας της IBM, έκανε την ανακοίνωση σε μια περίπου επτάλεπτη συνάντηση με τους υπαλλήλους της μονάδας, δήλωσε η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Τον Δεκέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της IBM Arvind Krishna δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία “αναβαθμίζει μαζικά όλους τους υπαλλήλους μας στην τεχνητή νοημοσύνη”, αφού ανακοίνωσε τον Αύγουστο ένα σχέδιο αντικατάστασης σχεδόν 8.000 θέσεων εργασίας με τεχνητή νοημοσύνη. Η IBM ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του περασμένου έτους ότι θα έκοβε 3.900 θέσεις εργασίας.

Οι τελευταίες περικοπές έρχονται παράλληλα με έναν άλλο γύρο περικοπών στον κλάδο της τεχνολογίας. Μέχρι στιγμής φέτος, περίπου 204 τεχνολογικές εταιρείες έχουν περικόψει σχεδόν 50.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Layoffs.fyi. Ο Ιανουάριος ήταν ο πιο “γεμάτος” μήνας απολύσεων από τον Μάρτιο, καθώς η Alphabet, η Amazon και η Unity ανακοίνωσαν περικοπές θέσεων εργασίας.

Related posts

Αφγανιστάν: Τρεις νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας μπροστά σε τράπεζα στην Κανταχάρ

admin

Ουκρανία: Παρατάθηκε ο στρατιωτικός νόμος – Δεν θα διεξαχθούν κοινοβουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο

admin

Ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει εποικοδομητικές τις συνομιλίες για μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς

admin

Ισχυρός σεισμός στο Μαρόκο: Στους 820 ο αριθμός των νεκρών

admin

Αργεντινή: Στο 211% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός το 2023

admin

Ευρωζώνη: Αμετάβλητη στο 6,5% η ανεργία τον Μάιο

admin

Ουκρανία: Ο ισχυρός επιχειρηματίας Κολομόισκι κατονομάζεται από την υπηρεσία ασφαλeίας SBU ως ύποπτος σε έρευνα για απάτη

admin

ΗΠΑ: Νέοι περιορισμοί στα τσιπ της Nvidia από την κυβέρνηση Μπάιντεν

admin

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε επί δύο εβδομάδες

admin