Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μέσα στην εβδομάδα ο ανάδοχος για το data center της Microsoft

Ξεκινά η υλοποίηση του πρώτου data center της Microsoft που έχει ανακοινωθεί από το 2020 καθώς μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο ανάδοχος του data center Σπάτα που θα είναι 19,2 MW. Στην πρώτη φάση θα λειτουργήσει το πρώτο κομμάτι και θα ακολουθήσει και το άλλο ανάλογα με την ζήτηση.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν πριν από λίγο σε εκδήλωση όπου τονίστηκε ότι η επένδυση θα συνδυαστεί με σημαντικές πρωτοβουλίες για την τοπική κοινωνία σε τρεις άξονες: την εκπαίδευση, την εργασία και τον πολιτισμό.

«Η Ελλάδα μπαίνει σε κεντρικό σημείο για την Ευρώπη. Κάναμε την πρώτη κίνηση με την ανακοίνωση της επένδυσης του 2020. Πρόσφατα υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» είπε η κ. Γιάννα Ανδρονοπούλου διευθύνουσα σύμβουλος Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου.

«Είμαστε αισιόδοξοι και ξεκινάμε το έργο άμεσα. Βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις αλλάζουν και εξελίσσονται πολύ γρήγορα και αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους» είπε αναφερόμενη στο μέλλον της επένδυσης.

Παράλληλα εκτίμησε ότι έως τις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή, με τις μποουλντόζες να μπαίνουν στο ακίνητο των 85 στρεμμάτων που θα υλοποιηθεί το διπλό data center.

Related posts

ΟΛΠ: Βραβείο υψηλών επενδύσεων για το έτος 2021

admin

Αλμα 239% στα κέρδη της Capital Product Partners το Q1

admin

Πάνω από 40 πιστοποιημένες Cosmote 5G συσκευές

admin

Νέα εταιρεία από τον Παντελιάδη για τα C-stores

admin

Σημαντική βελτίωση στα αποτελέσματα της Ideal το 1ο εξάμηνο

admin

Tech Academies: Πρόγραμμα ψηφιακής εξειδίκευσης από την ManpowerGroup

admin

Εκδήλωση για τη φορολογική διακυβέρνηση με τη συμμετοχή της PwC Ελλάδας

admin

Ανανεώθηκε η συνεργασία Nova με τον Αστέρα Τρίπολης

admin

WWF – Vodafone: Ένας χρόνος από την έναρξη της παγκόσμιας συνεργασίας

admin