Image default
ΚΟΣΜΟΣ

O Σαλβίνι υπερασπίζεται την ιταλική αστυνομία: “Κάτω τα χέρια από τις αστυνομικές δυνάμεις μας”

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και γραμματέας της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε σήμερα στις συγκρούσεις της αστυνομίας με φοιτητές και μαθητές, στην Φλωρεντία και στην Πίζα, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης υπέρ του παλαιστινιακού λαού. Από τα επεισόδια, τραυματίσθηκαν δεκαοκτώ νέοι, έντεκα από τους οποίους είναι ανήλικοι.

Ο πρόεδρος της ιταλικής δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, αναφερόμενος στα γεγονότα αυτά, υπογράμμισε χθες ότι “το να χρησιμοποιεί , η αστυνομία, γκλοπ σε νέα παιδιά, σημαίνει αποτυχία” . Ο Σαλβίνι αρνήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Ιταλού προέδρου, αλλά τόνισε ότι “δεν μπορεί να δεχτεί να κατηγορείται η ιταλική αστυνομία, σαν να πρόκειται για ένα σώμα σκαιών βασανιστών”.

“Πρέπει να εξακριβωθεί αν έγινε ό,τι έπρεπε ή αν κάποιος υπερέβη τα όρια, διότι πρόκειται για άνδρες και γυναίκες, όχι για ρομπότ. Είναι απαράδεκτο, όμως, όλοι όσοι εγγυώνται την ασφάλεια και την δημοκρατία, να ωθούνται στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης. Κάτω τα χέρια από τις αστυνομικές μας δυνάμεις”, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Οι “εγκέφαλοι” της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο στόχαστρο του Ισραήλ

admin

Η KFOR προειδοποιεί ότι είναι η μόνη αρμόδια για την ασφάλεια του εναέριου χώρου του Κοσόβου

admin

Βουλγαρία: Κατακλυσμιαίες βροχές και πλημμύρες στις ακτές τoy Ευξείνου Πόντου – Τουλάχιστον 3 νεκροί

admin

Νέα νομική υπόθεση κατά Γιουβέντους για “παρατυπίες” σε πληρωμές παικτών

admin

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μπλίνκεν στην Ουκρανία εν μέσω επίθεσης της Ρωσίας στο Χάρκοβο

admin

Σύμπτυξη των ρωσικών δυνάμεων στον Δνείπερο μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία και μετά… ακύρωσαν τα τηλεγραφήματα

admin

Μνημόνιο Εθνικής Ασφάλειας υπέγραψε η κυβέρνηση των ΗΠΑ που βάζει το Διεθνές Δίκαιο στο επίκεντρο της έγκρισης αμερικανικών αμυντικών εξαγωγών

admin

Bloomberg: Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις προνομιούχες μετοχές λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για την υγεία των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ.

admin

Τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Ζελένσκι και Μακρόν με επίκεντρο τις “ανάγκες της Ουκρανίας” σε εξοπλισμούς

admin