Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Υεμένης: Υπεύθυνοι οι Χούθι για τις αμερικανοβρετανικές επιθέσεις, σέρνουν τη χώρα σε πόλεμο

Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε θέσεις των Χούθι στην Υεμένη αποτελούν μια απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις του σιιτικού αντάρτικου κινήματος στη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης.

Η υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία υεμενίτικη κυβέρνηση πρόσθεσε ότι οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι φέρουν την ευθύνη ότι σέρνουν αυτή τη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου σε πεδίο στρατιωτικής σύγκρουσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Υεμένη παραμένει βυθισμένη στη δίνη εμφυλίου πολέμου από το 2014, καθώς οι Χούθι πολεμούν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας. Στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία επενέβη στον πόλεμο τον Μάρτιο του 2015, προς υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι αντάρτες, που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σανάα και το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, έχουν έρθει στο διεθνές προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες διότι εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ ή έχουν προορισμό ισραηλινά λιμάνια, σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Related posts

Αυστρία: 4 νεκροί σε συντριβή μικρού αεροσκάφους

admin

Στην Γερμανία θα γίνεται στο εξής η εκπαίδευση των ιμάμηδων που εργάζονται στα τζαμιά της χώρας

admin

ΗΠΑ: Εκτός περιμέτρου ασφαλείας το κτίριο από το οποίο ο δράστης πυροβόλησε τον Ντόναλντ Τραμπ

admin

Πυρκαγιές στον Καναδά: Εντολή σε άλλους 36.000 κατοίκους να είναι έτοιμοι να φύγουν

admin

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν την είσοδο στον πρώην αντιπρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Κ. Ανγκιούσεφ

admin

UPS: Απογοήτευσαν έσοδα και guidance – Βουτιά 7% η μετοχή

admin

Η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο

admin

Χέρτζοκ: Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν “αιματηρό και δύσκολο” πόλεμο στη Γάζα

admin

Τουρκία: Καλεί τις ΗΠΑ να ασκήσουν την επιρροή τους για να σταματήσει το Ισραήλ τις επιθέσεις στη Γάζα

admin