Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία – ΒΤΑ:Τα βουλγαρικά αυτόγυρα έχουν πελάτες από την Αυστραλία μέχρι το Λος Αντζελες

Τα αυτόγυρα, μια εξειδικευμένη αγορά της υπερελαφριάς αεροπορίας, είναι υβριδικά μηχανήματα, που συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά ενός αεροπλάνου και ενός ελικοπτέρου. Έχουν πολλές εφαρμογές και ιστορία 100 ετών, καθώς η πρώτη πτήση με αυτόγυρο έγινε από τον Ισπανό Χουάν ντε λα Θιέρβα το 1923, δήλωσε η Μιγκλένα Κόπτσεβα της βουλγαρικής εταιρείας Niki Rotor Aviation σε συνέντευξή της στο BTA.

Η Niki Rotor Aviation είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο Πράβετς της βορειοδυτικής Βουλγαρίας, όπου υλοποιείται το 95% της παραγωγής της (τα πάντα για το αυτόγυρο, εκτός από τον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά). Η εταιρεία διαθέτει σχεδόν 40 μηχανές που πετούν σε όλο τον κόσμο, περισσότερο στην Ευρώπη, αλλά και στην Αυστραλία, στη Νότια Αφρική, τις ΗΠΑ.

Το σύστημα των στροφείων των αυτόγυρων της Niki Rotor Aviation είναι εξ ολοκλήρου δικής της κατασκευής. Είναι εξαιρετικά καινοτόμο και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των μηχανών τους από την άποψη της τεχνολογίας, τόνισε η Κόπτσεβα.

Η φιλοδοξία της εταιρείας, που σήμερα απασχολεί περίπου 160 άτομα, είναι να αναπτύξει ένα διθέσιο ελικόπτερο με υβριδικό σύστημα πρόωσης και, βραχυπρόθεσμα, να αναπτύξει την δραστηριότητά της σχετικά με τα σύνθετα υλικά ώστε να μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα για τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η κατασκευή αεροσκαφών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μέση Ανατολή είναι υποσχόμενες αγορές για την εφαρμογή της τεχνολογίας, η οποία έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης τα επόμενα 5-10 χρόνια, πρόσθεσε ο Κόπτσεβα.

Related posts

“Μαστίγιο” Σοϊγκού σε κατασκευαστές πυραύλων: Αυξήστε την παραγωγή, “μη χαζολογείτε”

admin

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με πύραυλο Zircon την προηγούμενη εβδομάδα

admin

ΗΠΑ: Η Χεζμπολάχ “δεν είναι έτοιμη” να προχωρήσει σε μια επίθεση στο Ισραήλ

admin

Ζελένσκι: Μια εκεχειρία θα ωφελήσει μόνο τη Ρωσία

admin

Λίβανος: Ισραηλινό drone χτύπησε προάστιο-προπύργιο της Χεζμπολάχ – Νεκρός o No2 της Χαμάς, Σαλέχ αλ-Αρούρι

admin

Προς έγκριση στην Βρετανία το deal-μαμούθ $69 δισ. της Microsoft για την Activision Blizzard

admin

Δύο φορτηγά πλοία κατέπλευσαν στην Ουκρανία να φορτώσουν σιτηρά για τις αφρικανικές και ασιατικές αγορές

admin

Γαλλία: Απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 15 Σεπτεμβρίου

admin

ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη

admin