Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο CEO της Nvidia στοχεύει στη δημιουργία έδρας στο Βιετνάμ

Η Nvidia επιδιώκει να δημιουργήσει έδρα στο Βιετνάμ για να αναπτύξει τη βιομηχανία ημιαγωγών της χώρας, καθώς θεωρεί τη βιετναμέζικη αγορά σημαντική, δήλωσε η κυβέρνηση του Βιετνάμ, επικαλούμενη τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής τσιπ.

Κατά την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, δήλωσε ότι η εταιρεία θεωρεί το Βιετνάμ ως πατρίδα της και επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει ένα κέντρο στη χώρα.

Η Nvidia, η οποία έχει ήδη επενδύσει 250 εκατ. δολάρια στο Βιετνάμ, πρόκειται να συζητήσει συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα των ημιαγωγών με βιετναμέζικες εταιρείες τεχνολογίας και φορείς σε συνάντηση τη Δευτέρα, όπως ανέφερε την Παρασκευή το Reuters.

Το Βιετνάμ, το οποίο φιλοξενεί μεγάλα εργοστάσια συναρμολόγησης τσιπ, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου της Intel παγκοσμίως, προσπαθεί να επεκταθεί στον σχεδιασμό τσιπ και ενδεχομένως στην κατασκευή τσιπ, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας δημιουργούν ευκαιρίες για το Βιετνάμ στον κλάδο.

Related posts

Συρία: Οι εκτοπισμένοι ανησυχούν για τη διακοπή της επισιτιστικής βοήθειας του ΟΗΕ

admin

Κισίντα: Η Ιαπωνία δεν θα ενταχθεί στο NATO

admin

Λίβανος: Δίωξη σε 5 μέλη της Χεζμπολάχ και του Κινήματος Αμάλ για τη δολοφονία κυανόκρανου

admin

Βαγδάτη και Ουάσινγκτον σε συνομιλίες για τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος για τη σταδιακή αποχώρηση του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

admin

Ισπανία: Χιλιάδες αγρότες διαδήλωσαν στη Μαδρίτη

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 1,2% κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο των κινεζικών αγροτικών προϊόντων στο 10μηνο

admin

Κ. Πιερρακάκης: Επιδιώκουμε τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση

admin

Η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για τρίτη συνεχή φορά

admin

Alibaba: Έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ανακοίνωσε επαναγορές $25 δισ.

admin